İhracatçılar Genel Kurula Gidiyor

Türkiye genelinde 55 bin ihracatçı, nisan ayında 60 ihracatçı birliğinin olağan mali genel kurul toplantılarında biraraya gelecek.

İhracatçılar Genel Kurula Gidiyor
İhracatçılar, genel kurullarda bir yılın değerlendirmesini yapma ve ileriye yönelik fikir alışverişinde bulunma fırsatı yakalayacak.Bünyesinde 12 ihracatçı birliği bulunan ve Türkiye’de en fazla ihracatçı birliğine sahip olan Ege İhracatçı Birlikleri (EİB)’nde genel kurul maratonu, 16 Nisan 2012 Pazartesi günü başlıyor.

5910 Sayılı Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İhracatçı Birlikleri Kanunu’nda ihracatçı birlikleri yönetim kurulları görev süreleri 4 yıla çıkarıldığı için ihracatçı birlikleri yönetim kurulları seçimleri, 2014 yılındaki genel kurullarda yapılacak.EİB Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, genel kurullarına katılma hakkına sahip olan bütün ihracatçıları davet etti.

Türkiye’nin 2023 yılı için 500 milyar dolar ihracat hedefi bulunduğunu hatırlatan Türkmenoğlu, “Genel kurul, ihracatçı birliklerinin rutin işleri ile ilgili karar aldığı bir organ olmakla birlikte sektörün tüm üyelerinin biraraya geldiği ve ihracatın sorunlarının görüşüldüğü, bir sinerjinin ortaya çıktığı ortam sağlıyor. Bu nedenle ihracatçılarımızın, mali genel kurulları da bu gözle değerlendirmelerini ve yoğun katılım göstermelerini bekliyoruz. Türkiye, 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedeflerken Ege Bölgesi olarak 100 milyar dolar ihracat gerçekleştirebilecek potansiyeli ortaya koymak istiyoruz. Bu hedeflere ulaşmak için genel kurullardaki istişarelerin büyük önemi olacaktır.” diye konuştu.

EİB’de bütün birliklerin ilk genel kurul tarihi, 16 Nisan 2012 Pazartesi günü olarak belirlendi. İlk toplantı tarihlerinde çoğunluğun sağlanamaması halinde ilk genel kurul toplantısını, 17 Nisan 2012 Salı saat 10.00’da, Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği yapacak .