EMD İzmir Şubesi Yönetimi Güven Tazeledi

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

EMD İzmir Şubesi Yönetimi Güven Tazeledi
Tek liste ile gidilen seçimde, mevcut başkan Tolga Albay yeniden seçildi. Dernek merkezindeki seçimde Tolga Albay’ın hazırladığı listede yer alan Seda Gök, Şeyda Gümüş, Mete Tamer Omur, Murat Demircan, Hicran Özdamar ve Kutay Gürocak, EMD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu’na seçildi.Genel kurulda ilk sözü alan Divan Başkanı Ali Ekber Yıldırım, medyanın zor bir süreçten geçtiğini söyledi.

Yıldırım, sektörün önemli bir değişim içinde olduğunu belirterek, ekonomi muhabirliği yapmanın zorlaştığını ifade etti.

Bu sebeple zor şartlar altında görevlerini sürdüren sektörde çalışan muhabirleri tebrik ettiğini ifade eden Yıldırım, İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak önümüzdeki dönemde diğer meslek örgütleriyle de sıkı işbirliği yapmak istediklerini vurguladı.

'EĞİTİMLERE ÖNEM VERECEĞİZ'
EMD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Albay ise ekonomi muhabirlerinin problemlerini her platformda tartışacaklarını ve çözüm önerileri sunacaklarını ifade etti.

Albay, "Önümüzdeki dönemde özellikle eğitim konusunda fırsat noktalarının ne olacağını düşünüyoruz. Mobbing ve hukuki haklar konusunda yaşanan sorunlara çözüm bulunması noktasında üyelerimize yönelik eğitimler düzenlemeyi planlıyoruz." diye konuştu.

Albay, EXPO sürecinde yurtiçinde kamuoyu oluşturulması için daha aktif olarak çalışacaklarının da altını çizdi. Genel kurulda Son dönemde çeşitli kurumların, davetlerinde muhabirler yerine üst düzey yöneticileri tercih ettiğine dikkat çekilerek derneğin, kurumların dikkatini çekme ve farkındalık oluşturma konusunda inisiyatif alması talep edildi. Toplantıda ayrıca dernek faaliyetlerine üye katılımının arttırılması ve faaliyet önerilerinin e-posta grubunda daha sık paylaşılması yönünde üyelere çağrıda bulunuldu.EMD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu: Tolga Albay, Seda Gök, Şeyda Gümüş, Mete Tamer Omur, Murat Demircan, Hicran Özdamar, Kütay Gürocak. Denetim Kurulu: Ali Rıza Karasu, Yusuf Özkan ve Mevlüt Dağdeviren. Onur Kurulu: Ali Ekber Yıldırım, Sedat Alp ve Reşat Yörük .