'Elektronik Haberleşme' Semineri

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 'Elektronik Haberleşme Sektöründe Gelişmeler Semineri' düzenledi.

'Elektronik Haberleşme' Semineri
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) desteğiyle AKM Perge Salonu'nda 'Elektronik Haberleşme Sektöründe Gelişmeler' konulu seminer düzenlendi.

Seminere Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, BTK Kurul ikinci Başkanı Dr. Turgut Ayhan Beydoğan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Özkayacan katıldı.

BTK Başkan Yardımcısı Dr. Muhterem Çöl'ün yöneticiliğini yaptığı seminerde BTK Spektrum İzleme Dairesi Başkanı Necati Uğurlu, BTK Bilişim Uzmanı Mustafa Özdemir ve Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Arzu Fırlarer sunum yaptı.

Açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Turan Eren, insanların elektronik haberleşme teknolojisinden ve rahatlığından vazgeçemediğini belirterek, “Bu teknolojinin insanlara etkisi konusunda kafalarda soru işaretleri ve kuşkular var. Bu konunun insanlara iyi anlatılması, korku ve kuşkunun ortadan kalması için bu seminer önem arz ediyor” dedi.

Genel Sekreter Yardımcısı Ali Özkayacan da elektronik haberleşme sektörünün her geçen gün geliştiğini ve insanlar için vazgeçilmez hale geldiğini belirterek, “Bu gelişime yardımcı olmak ve bilişim altyapısının oluşturulması anlamında belediyelere de önemli görevler düşüyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak bu görevlerimizi yerine getirdiğimize inanıyoruz” diye konuştu.

BTK Kurul ikinci Başkanı Dr. Turgut Ayhan Beydoğan da Antalya ve ilçelerinde gerçekleştirilen baz istasyonu ölçüm sonuçlarını açıkladı.

Antalya genelinde 3 bin 202 baz istasyonu bulunduğunu belirten Beydoğan, şu bilgileri verdi: “Bunların yüzde 97'si kurumumuz tarafından denetlendi. Antalya'da sokak sokak ölçümler yapıldı. Bu ölçümlerde kentteki baz istasyonlarının yüzde 99'unun elektromanyetik ışıma limiti 0 ile 3 volt/metre olduğu tespit edilmiştir. Türkiye standardı 10 volt/metre, dünya standardı 41 volt/metredir. Görülüyor ki Antalya'daki insanlar çok daha az elektromanyetik ışımaya maruz kalmaktadır. Zararlı bir durum kesinlikle söz konusu değildir.” BTK Bilişim Uzmanı Mustafa Özdemir, Türkiye'de internet kullanımı ve güvenli internet üzerine yaptığı sunumda 2011 yılı itibariyle Türkiye'de 16.1 milyon internet kullanıcısı bulunduğunu söyledi.

Çocuk ve gençler için internette kontrolsüz tehlikeli içerikler bulunduğunu anlatan Özdemir, bu amaçla oluşturulan güvenli internet hizmetiyle ilgili bilgi verdi. Bu hizmetin zorunlu olmadığını, tüketicinin talebi ile verildiğini ve ücretsiz olduğunu kaydeden Özdemir, internetin güvenli nasıl kullanılabileceği konusunda şunları önerdi: “İnterneti oturma odasına taşıyın ve çocuklarınıza zaman sınırlaması yapın. İnternet kullanımıyla ilgili kurallar belirleyin. Çocuklarınızı uygun şekilde uyarın. Çocuğunuzun dolaştığı siteleri bilin. İnternette tanıştığı kişilerin anlattığı her şeye inanmaması konusunda uyarın. Bilgisayar oyunlarına dikkat edin. Ailevi ve kişisel bilgileri paylaşmamasını öğütleyin.” BTK Spektrum İzleme Dairesi Başkanı Necati Uğurlu, BTK'nın izni olmadan hiçbir baz istasyonunun kurulamayacağının altını çizerek, baz istasyonlarının kurumları tarafından sürekli denetlendiğini kaydetti Uğurlu, “Baz istasyonlarını öcü gibi görmek yanlış. Denetlendiği sürece korkmaya gerek yok. Denetimler ülkemizde titizlikle yapılıyor” dedi.

Kaynak: İHA