Bbp Lideri Destici Eskişehir'de

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, anayasa referandumunda "evet" oyu verme kararı aldıklarında bazı siyasetçilerce eleştirildiklerini belirterek, " 'Referandumda evet demek için kandırılıyorsunuz, neticede zaman aşımı var' gibi bir sürü şeyler ileri sürülmüştü.

Bbp Lideri Destici Eskişehir'de
Bugün onu söyleyenler 12 Eylül davasına müdahil oldu" dedi.

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasındaki Eskişehirspor-Mersin İdmanyurdu karşılaşmasını izlemek üzere Eskişehir'e gelen Destici, Atatürk Stadı girişinde açıklamalarda bulundu.

Destici, anayasa referandumu sırasında yaşananlarla ilgili, "O günlerde çok ağır ithamlarla karşı karşıya kaldık. Neticede söylenen şuydu: 'Kesinlikle böyle bir yargılanma olmayacak. Referandumda (evet) demek için kandırılıyorsunuz. Neticede zaman aşımı var' gibi bir sürü şeyler ileri sürülmüştü. Bugün onu söyleyenler davaya müdahil oldu. Biz bundan da mutluluk duyduk. Milletin, demokrasinin, millet iradesinin yanında durduk. Bunda da haklı olduğumuzu gördük. Tabii hem CHP'nin hem de MHP'nin davayamüdahil olması, o dönemde 'hayır' deseler de Türkiye açısından çok önemli bir gelişme" diye konuştu

Darbe ve darbecilere karşı ittifak halinde olunmasından dolayı mutlu olduğunu söyleyen Destici, "Bütün bir milletin kurumlarıyla, siyasi partileriyle darbeye karşı darbecilere karşı ittifak halinde gelmesini çok önemsiyorum. Tabii mahkemenin verdiği ilk ara karar, şahsen beni tatmin etmedi. Yargılanmaları çok önemli. Elbette 11 Mayıs'taki duruşmaya getirilmelerini ve oradaki iddianamenin yüzlerine karşı okunması, bunun da Türkiye'de canlı yayınlanarak ibreti alem için bütün Türkiye'nin görmesi lazım. Birdaha hiç kimse darbeye cesaret edemesin. Bunu engellemenin veya ortadan kaldırmanın, böyle bir ihtimali sıfıra yakın bir noktaya getirmenin en önemli iki yolu var. Birincisi sivil demokratik bir anayasa yapıp, bu anayasayla millet iradesinin vesayetten kurtulması. İkincisi de bu ihtilal üzerine Türkiye'ye konuşlandırılmış olan ordunun bu konuşlandırılmasının bir an önce terk ettirilerek sınırlara doğru kaydırılması ve bir savunma ordusu hüviyetine büründürülmesidir" ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA