Başkan Tartan, STK Temsilcileriyle Buluştu

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, üç yıllık belediye çalışmalarını sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine değerlendirdi.

Başkan Tartan, STK Temsilcileriyle Buluştu
Başkan Tartan, göreve geldiği gün Konak Belediyesi bünyesinde Sivil Toplum Kuruluşları (SKT) ile sağlıklı iletişim kurulmasını sağlamak amacıyla STK İletişim Birimi'nin kurulduğunu belirtti.

Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, üç yıl boyunca İzmir’deki ve özellikle de Konak ilçe sınırlarında hizmet yürüten Sivil Toplum Kuruluşları ile her türlü sorunun çözümünde birlikte hareket ettiklerini söyledi.

Sivil Toplum Kuruluşlarının her dönemde demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu ve kentlerin en önemli dinamikleri arasında yer aldığını belirten Başkan Tartan, ”Bu dinamikleri sağlıklı olarak işletmek, topluma yararlı hizmetler sunmak için işbirliği ve sağlıklı iletişim şarttır. Bu amaçla ilk kez belediye bünyesinde oluşturduğumuz STK İletişim Birimi, tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının emrinde çalışıyor. Belediye gücü ile STK’ların gücünü birleştirdik. Kentlerin kalkınmasında çağdaş hizmetlerin üretilmesinde STK ile yerel yönetimlerin sıkı iş birliğinin büyük rolü vardır” dedi.

Kentteki tüm sivil toplum kuruluşlarının derdini anlatacağı, sorunlarını ileteceği ve çözüm yolu bulacağı böyle önemli bir birimin İzmir’de ilk kez kurulduğunu vurgulayan Tartan, Avrupa‘da bazı ülkelerde bu tür birimlerin çok yaygın olduğunu hatırlattı. Kent için yapılan çalışmalarda ortak sevinçlerin yaşanmasında STK'nın büyük payları olduğunu söyleyen Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Türkiye’de ilk defa STK’larla bir çatı altında buluşan tek belediye olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Yasa ve yönetmeliklerle görevlerimiz kısıtlı ama görevim olmamasına rağmen her şeye el atmaya ve sorunları çözmeye, şehre katkı koymaya çalışıyorum. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yaptım ama belediye başkanı olduktan sonra pek çok bakanlığın sorumluluğunu üstlenerek çalışıyorum” diye konuştu.

Başkan Tartan, sözlerine şöyle devan etti: “Turizmden yüzde 4 pay alıyoruz. Butik müzelerimizle, Altınpark kazı alanımızla, Basmane Oteller Sokağı ile yeni cazibe merkezleri oluşturmaya çalışarak bu payı artırmayı hedefliyoruz. ‘İzmir'in Gizli Kültür Cevherleri’ kataloğu hazırladık. İngilizce, Almanca ve İtalyanca hazırlanan katalog EXPO için önemli bir çalışmadır. Tüm Avrupa ülkelerinde EXPO temsilcilerine gönderildi. Böylece İzmir’in 8 bin 500 yıllık tarihini kendi dilinde öğrenecek. Butik müzelerimizle Avrupa’da önemli bir prestij kazandık. Alsancak sokakları ve merdivenli sokaklar yenilendi. İzmir’e 80 bin dönümlük yeni bir mesire alanı kazandıracağız. Kançeşme olarak bilinen yerin adı bundan sonra ‘Şahin Tepesi’ adıyla hizmet verecek. ‘Önce insan’ felsefesiyle insana; çocuklarımıza, kadınlarımıza, gençlerimize yatırım yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.” Toplantıda söz alan STK ile dernek başkan ve üyeleri ise, Başkan Tartan’la çalışmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Kente katkılarından dolayı kutladılar ve beraberlik mesajı verdiler .
Kaynak: İHA