Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Büyük bir yolcu trafiği içinde Gazipaşa Havaalanı faal bir duruma gelecek. Özel havayollarının da ilgi göstereceğini düşünüyoruz'' dedi.

Bazı ziyaretlerde ve incelemelerde bulunmak üzere Antalya'nın Gazipaşa ilçesine gelen Başbakan Yardımcısı Arınç, geçen günlerde 4C tipi yolcu uçaklarının ilk kez inmeye başladığı Gazipaşa Havaalanı'nı ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Aprona giren ve piste bakan Arınç, bu sırada kendisini görüntüleyen bir kameramanın kolundaki Latince kelimelerden oluşan dövmeyi göstererek, ''O ne yazıyor- Mektup gibi yazmışsın'' diye sordu.

Kameramanın '' yazıyor'' yanıtını vermesi üzerine Arınç, ''Ne sükut altındır... Değil, başka bir şey yazıyor'' dedi.

Yazının Latince olduğunu öğrenen Arınç, ''Türkçe yazsana herkes okusun'' diye espri yaptı.

Yazıyı okumaya çalışan Arınç, ''Ne hallere düştük ya Rabbi. Türkçe yazsa herkes anlayacak. Yazacak yer mi orası kardeşim. Şimdi alacağım o kamerayı kendi omzuma koyacağım'' diye konuştu.

Arınç, daha sonra kameramana, ''Sevincimden yapıyorum bu latifeleri'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, yaptığı açıklamada, Orhan Veli Kanık'ın bir şiirine atıfta bulunarak, ''. Biz iş yaptık görüyor musunuz- Eser ortada. Bunu herkes bilmeli. Kıskanacak bir şey yok'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gazipaşa Havaalanı'nın 4C kategorisinde de orta ve büyük gövdeli uçakların inişine hazır hale gelmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirerek, bölgenin turizm ve ekonomik potansiyelinin de bundan büyük fayda göreceğini söyledi.

Milletvekillerinin, bakanların, yerel siyasetçilerin, belediye başkanlarının ve bütün teşkilatların bu işin olması için gayret gösterdiğini kaydeden Arınç, şöyle konuştu:

''Çok şükür bu hale gelmiş olmasından da çok mutluyuz. İnşallah büyük bir yolcu trafiği içinde Gazipaşa Havaalanı faal bir duruma gelecek. Özel havayollarının da ilgi göstereceğini düşünüyoruz. Senenin bütün aylarına yayılmış bir trafik içinde bu havaalanımızın tam kapasiteyle çalışabileceğini umuyoruz. Türk Havayolları uçakları da mutlaka gelecektir. Bu arz talep meselesidir. Ama başta Corendon olmak üzere diğer özel havayolları da charter uçuş yapanlar da Gazipaşa Havaalanı'nı tercih edecektir diye biliyoruz.''

TAV'ın görevini başarıyla yaptığını, bundan sonraki uçuşların sağlıklı olacağını ümit ettiklerini ifade eden Bülent Arınç, AK Parti teşkilatları olarak çok gayret ettiklerini ve çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Arınç, her konuda destek verenlere teşekkür ederek, ''İnşallah daha güzel, daha büyük, daha ileride hamlelerimiz de olacak. Gazipaşa'nın tabi hastanesinden tutunuz bütün kamu yatırımlarında da en ön sırayı alacağını düşünüyoruz. Öncelikle Gazipaşa sınırları içinde olduğu için havaalanımız da o ismi taşıdığı için bu da ayrıca bir mutluluk'' diye konuştu.

Kendisinin ilk uçuştan sonra havaalanını görmek istediğini ifade eden Arınç, Ankara'daki çalışmalarda haritalar ve fotoğraflar üzerinden müzakere ettiklerini ve pistin kısalığına bakarak endişe ettiklerini belirtti.

Arınç, ''Karşımıza bu dağlar çıkıyordu. Uçak pas geçmeye kalkarsa bu dağlar başımıza ne getirir diye pistin kısalığına bakarak endişe ediyorduk. Artık çok şükür 2 bin metrelik pist sağlıklı uçuşlar için yeterli olacak'' dedi.

Kaynak: AA