Aktürk'ten Mudanya'yı Marka Yapma Sözü

Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, İstanbul ile Mudanya arası ne kadar kısalırsa turizmin de o kadar canlanacağına dikkat çekti.

Aktürk'ten Mudanya'yı Marka Yapma Sözü
Mudanya Belediyesi'nin 3 yıllık faaliyetinin görüşüldüğü olağan meclis toplantısına AK Parti'den 9 ve CHP'den 6 meclis üyesinin katıldı.

36 gündem maddesinin tartışıldığı toplantıda, Bursa'nın turizm açısından gelişebilmesi için sahil şeridi, kent meydanları ve Yıldıztepe projeleri gibi hizmetlerin tamamlanması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Mudanya'yı marka yapacaklarına dair söz verdi. Aktürk, "Mudanya deniz ulaşım açısından dünya sıralamasında en iyi potansiyele sahip. Kapalı pazaryeri ve otoparkı, yüzme havuzu, hal çarşısı düzenlemesi, İtfaiye binası ve Güzelyalı kent meydanı düzenlemesi gibi projelerimiz Mudanyalıların hizmetine sunuldu. Öğretmen evi, sahil şeridi, Yıldıztepe, çevre yolu ve hükümet konağı projelerimizin temelini atmak için çalışmalarımız devam ediyor. Yakın tarihte Mudanya bu projeler ile bir marka olacaktır" dedi.

3 yılda Mudanya'ya 63 bin ton asfalt döküldüğün altını çizen Aktürk, "32 milyon TL'lik BUSKİ yatırımı, 43 kilometre yaya kaldırımı, 3 kilometre parke yol ve yaklaşık 16 kilometrenin ham yol düzenlemeleri yapıldı. Tüm projelerimizi hayata geçirerek Mudanya'yı hak ettiği yere getireceğiz. Şehir içi trafiğini rahatlatacak alternatif yolda sona gelindi. Denize atılan resiflerin bin 200 adedi yakında denize tekrar bırakılacak. Bu sayede su altı sporları yapılabilecek. 2 yıl sonunda da amatör balıkçılar bolca balık avlama imkanı bulacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte sahil şeridine uluslararası normlarda marina yapımı için de çalışmalarımız başladı.

İstanbul ile Mudanya arası ne kadar kısalırsa Mudanya ve Bursa turizmi de o kadar canlanır" diye konuştu.

Kaynak: İHA