3. Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri’nde AİÇÜ Standına Yoğun İlgi

Şanlıurfa’da düzenlenen ‘3’üncü Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri’nde Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi(AİÇÜ)’nin açtığı tanıtım standı yoğun ilgi gördü.

3. Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri’nde AİÇÜ Standına Yoğun İlgi
Üniversite imkanları hakkında bilgi verilen standı ziyaret eden Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, ebru yapmayı denedi. Fuarda standı ziyaret eden öğrenciler de ebru yapma imkanı buldu. Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile Şanlıurfa Anadolu Lisesi Mezunları Derneği’nin ortaklaşa yürüttüğü, öğrencilerin üniversite ve meslekler hakkında bilgi edinerek doğru tercih yapmaları amacıyla gerçekleştirilen 3’üncü Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri etkinliği, Urfa City Avm’deki belediye konferans salonunda yapıldı.

Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu ve Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala tarafından açılışı salı günü gerçekleştirilen fuarda stantları gezen öğrenciler, 37 üniversite hakkında bilgi aldı. Türkiye’nin farklı bölgelerinden devlet ve vakıf üniversitelerinin katıldığı fuarda, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi standı öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Fuarda üniversite yetkililerinden fakülteler, yüksekokulları ve meslek yüksekokulları ile sosyal ve sportif imkanlar hakkında bilgi alan öğrenciler, Meslek Yüksekokulu’ndan Öğretim Görevlisi Yıldırım Karadeniz tarafından yapılan ebru gösterisini büyük bir ilgi ile izledi. Öğretim Görevlisi Karadeniz eşliğinde ebru yapan öğrencilere, yaptıkları eserler hediye edildi.Fuara katılan tüm üniversitelerin stantlarını gezme imkanı bulduklarını anlatan öğrenciler, ilk kez ebru yapma imkanı bulduklarını, sınav stresi yaşadıkları bugünlerde kendilerini rahatlatan gösteriden dolayı Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi yetkililerine teşekkür ettiklerini söyledi.