Yenişehir Doğalgaza Kavuşuyor

Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, ilçeye kazandırdıkları projeler hakkında Bursa İl Genel Meclisi üyelerine bilgi verdi.

Yenişehir Doğalgaza Kavuşuyor
Yenişehir ekonomisinin yüzde 77'sinin tarıma dayalı olduğunu belirten Başkan Cingil, 'Görevi devraldığımda yüzde 77.8 tarıma bağlı bir ilçeydik. Organize sanayi bölgesi kurarak tarımla sanayileşmeyi dengeli biçimde götürmek için çalıştık. Türkiye'de bir ilk olduk. Yenişehir - Bilecik yolunun inşaatına başladık. Yenişehir - İznik yolu 24 kilometrelik virajlı, tehlikeli bir yoldu. İnşaatına başladık. 17 kilometre olacak ve 312 günde tamamlanacak. Önümüzdeki günlerde Yenişehir - İnegöl yolunun da ihalesi yapılacak. Yenişehir kara yolları açasın müthiş ulaşım merkezi olmaya başladı.

İstanbul-Bursa-İzmir otobanını Antalya yoluna bağlayacak bağlantı da Yenişehir'den geçecek. Bursa-Ankara otobanının planları geldi ' dedi.

İlçenin içme suyu alt yapısını bitirdiklerini belirten Başka Cingil, 'Organize sanayi bölgesinin kurulmasıyla birlikte doğalgaz hattı da yapıldı. Konutlara doğalgaz verdik. Sene sonunda ilçenin tamamına doğalgazı vermiş olacağız. Kanalizasyonla ilgili çalışmalarımızın büyük kısmı bitti. Maliyeti yüksek olduğu için tamamını bitiremedik ' diye konuştu.
Kaynak: İHA