Van Çevre Yolu İnşaatı Bu Yıl Da Devam Edecek

Gökçenay Group Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Gökçenay, İpekyolu Caddesi Köprülü Kavşak ve Van-Edremit bölünmüş karayolu yapım işinin bu yıl tamamlanacağını, Van çevre yolunda ise çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Van Çevre Yolu İnşaatı Bu Yıl Da Devam Edecek
Geçen yıl yüklenici firma Gökçenay Group tarafından startı verilen 41 kilometrelik Van çevre yolunda çalışmalar bu yıl kaldığı yerden devam edecek. Çevre yolunun Van'ın olmazsa olmazı olduğunu belirten Gökçenay Group Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Gökçenay, geçen yıl Erciş-Van karayolunun 12. kilometresinde çevre yolu çalışmalarına başladıklarını hatırlatarak, "En büyük sorun kamulaştırma çalışmalarıdır. Bunun da önümüzdeki ay tamamlanması planlanıyor. Bu sorunun giderilmesi halinde çevre yolu yapımçalışmaları çok hızlı bir şekilde devam edecek. Çünkü çevre yolu Van'ın olmazsa olmazları arasında yer alan bir projedir" dedi.

Çevre yolunun bitmesi halinde Van'ın Edremit ilçesinden başlayarak Van-Erciş karayolu üzerinde bulunan Ablangaz Köprüsü'ne kadar olan kısımda, kamyon, otobüs ve şehir içi ile ilgisi olmayan şehirlerarası transit taşımacılığının bu yoldan yapılacağını belirten Yunus Gökçenay, bu araçlar artık kent merkezine giriş yapamayacakları için çevreye yaydığı egzoz ve benzeri kirliliğin de önlenmiş olacağının altını çizdi. "ÇALIŞMALAR, KEDİLİ KAVŞAK TRAFİĞE KAPATILMADAN YAPILACAK" Bu yıl yapılması planlanan İpekyolu Caddesi Kedili Kavşak Projesi'ne de başlayacaklarını anlatan Gökçenay, "Biz köprülü kavşağı yapacak olan alt firmayız. Bütün hazırlıklarımızı buna göre yaptık. Havaların düzelmesiyle çalışmalarımıza başlayacağız. Bütün ekip ve ekipmanlarımızı hazır bir şekilde bekletiyoruz. Yetkililerin talimatıyla çalışmalara başlayacağız. Ancak burada en önemli olan şey İpekyolu Caddesi'nin trafiğe kapatılmayacak olmasıdır. Biz kavşağı trafiğe kapatmadan çalışmalarımız sürdüreceğiz"şeklinde konuştu.

Gökçenay, geçen yıl yapımına başlanan ancak depremden dolayı bitirilemeyen Van-Edremit bölünmüş karayolunu ise kısa bir süre içerisinde tamamlayacaklarını belirtti.