Vali Kolat Açıklaması

Sivas Valisi Ali Kolat, sağlıklı toplumun, sağlıklı gelecek demek olduğunu bildirdi.

Kolat, 7 Nisan Sağlık Günü ve Sağlık Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, insanların hayatlarında sahip olduğu en büyük zenginliğin sağlıkları olduğunu kaydetti.

Sağlıklı insan ve sağlıklı toplumlarla huzurlu, mutlu, refah içerisinde bir gelecek sağlanabileceğini bildiren Kolat, şöyle devam etti:

''Sağlıklı toplum, sağlıklı gelecek demektir. Milletimizin sağlıklı bir geleceğe sahip olabilmesi, günümüzde özellikle çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan ve ortamlardan uzak tutulmasıyla mümkün olacaktır. Bu nedenle insanlarımızın bu konulardaki eğitimleri artırılmalı, sağlık personellerinin yanı sıra anne-babalar, öğretmenler, toplumsal yaşamın çeşitli alanlarında komşu, arkadaş, akraba gibi değişik sosyal kimliklerle yer alan her birey, sağlıklı yaşamın gerektirdiği koşulları ve ortamı hazırlama, önlemleri alma konularında kendilerini sorumlu hissetmeli ve bu yönde hareket etmelidir. Sigara başta olmak üzere zararlı alışkanlıkların terk edilmesi, çevre kirliliğinin önlenmesi, spor yapma alışkanlığının yaygınlaştırılması gibi önlemler, çocuklarımıza bırakacağımız daha sağlıklı bir dünya için büyük katkılar sağlayacaktır.''

Kolat, sağlık personeli başta olmak üzere tüm vatandaşların Dünya Sağlık Günü'nü ve Sağlık Haftası'nı kutladı .