Vali Güner Açıklaması

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, ''Geleceğe yatırım yapmak isteyenler sadece altına, dövize yatırım yapmasınlar. Cevize yatırım yapsınlar. Bankaya yatırım yapanlar aynı zamanda cevize de yatırım yapabilirler. Ceviz banka ve döviz kadar gelir getiren bir ürün'' dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, genel bütçesinden ''Bitkisel üretim geliştirme projesi'' kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, meyveciliği geliştirmek, yeni çeşitleri tanıtmak, üreticilerin daha kaliteli, verimli mahsul almaları ve daha çok kazanmaları için aşılı, sertifikalı, tüplü meyve fidanlarının dağıtımı gerçekleştirdi.

Fidan dağıtım törenine katılan Vali Güner, ''Piyasada altının gramı 90 lira, cevizin kilosu 25 lira nerede ise 4-5 kilo ceviz bir gram altın kadar ediyor. O kadar kıymetli bir şey hazine arazisi, köydeki arazilerden veriyoruz. Bu fidanların yüzde 75'ini de devlet karşılıyor. Yüzde 25'ini çiftçilerden alıyoruz. Vatandaşa buradan sesleniyorum, geleceğe yatırım yapmak isteyenler sadece altına, dövize, Avroya yatırım yapmasınlar. Cevize yatırım yapsınlar, özellikle Kırıkkale için söylüyorum. Bankaya yatırım yapanlar aynı zamanda cevize de yatırım yapabilirler. Ceviz banka ve döviz kadar gelir getiren bir ürün yüzde 25'ini vatandaş karşılıyor. Yüzde 75'ini devletimiz hükümetimiz veriyor. Son derece avantajlı'' dedi.

Kırıkkale'de herkesin devlet memuru olmak istediğini söyleyen Güner, ''Ben garanti ediyorum. Devlet memuru olmak isteyip de devlet memuru olamayanlar, gelsinler ceviz, elma fidanı verelim bunun ticaretini yapsınlar. Bu yörede bu gelenek, kültür var. Yani ceviz kültürü bu Orta Anadolu'da var, ismi duyulmaya başladı.

İşimizi tarıma değil bahçeciliğe endeksleyelim. İki memur maaşı kadar getirisi var. Gelin altına ve dövize yatırım yerine cevize yatırım yapın'' diye konuştu.

Vali Güner, anız yakanlara bu yıl ceza verileceğini, anız yakmanın cinayet olduğunu kaydetti.