Turhal Kaymakamı Ünlü'den Açıklama

Turhal Kaymakamı Mehmet Ünlü, Mercimek Tepe'nin özellikle son yıllarda yamaç paraşütü sporuna gönül veren amatör ve profesyonel sporcular tarafından büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Türk Hava Kurumu Havacılık ve Eğitim Başkanı Vedat Seyman ve Türk Hava Kurumu Yamaç Paraşütü Kısım Şefi Hakan Cici, Turhal Kaymakamlığı ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı tarafından yürütülen ''Tokat Mercimek Tepe Yamaç Paraşütü Altyapı Geliştirme Projesi'' kapsamında devam eden çalışmaları yerinde incelemek üzere Turhal'a geldi.

Turhal Kaymakamı Mehmet Ünlü ile proje koordinatörleri Sadi Dinler ve İlhan Yayar, Mercimek Tepe'de proje hakkında THK yetkilileri Vedat Seyman ve Hakan Cici'ye bilgiler verdi.

Kaymakam Ünlü, Mercimek Tepe'ye çok büyük önem verdiklerini ve tesislerin ve alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından burada yarışmalara ve organizasyonların düzenleneceğini ifade ederek, ''İlerleyen dönemlerde Turhal'a sosyal, kültürel ve ekonomik değer kazandıracak. Mercimek Tepe özellikle son yıllarda yamaç paraşütü sporuna gönül veren amatör ve profesyonel sporcular tarafından büyük ilgi gördü'' diye konuştu.

Seyman ise Mercimek Tepe'nin yamaç paraşütü ve yamaç paraşütü eğitimi açısından oldukça elverişli bir yer olduğunu, Mercimek Tepe'nin yapımı devam eden çalışmaların sonuçlanmasıyla birlikte yurt içinden ve yurt dışından yamaç paraşütçülerinin tercih edecekleri bir uçuş noktası olacağını kaydetti.
Kaynak: AA