Tbmm'de Basın Toplantıları Chp'li Bilgehan,

Başbakan Erdoğan'ın, ''İnönü zamanında toplatıldığını'' söylediği Namaz Hocası Kitabının, İslam ile ilgili yanlış bilgiler içermesi nedeniyle toplatıldığını söyledi TBMM CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, tutuklu milletvekillerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla cezaevinde tutulduğu ileri sürdü

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Genç, yeni Teşvik Paketi'nde Tunceli'nin, en geri kalan illerin yer aldığı 6. bölge yerine 5. bölgede yer almasını eleştirerek, ''Tunceli'de bir tek fabrika, bir tek devlet yatırımı yok. Karayolları, içme suyu şebekeleri en ilkel durumda. Buna rağmen 5. bölgede yer alması, kentte seçim kazanamayan Tayyip Erdoğan'ın Tuncelilere karşı duyduğu kin ve nefretin göstergesidir. Buna karşı dava açma hakkımız olup olmadığına bakacağız, gerekirse dava açacağız'' dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda dün denetimli serbestlikle ilgili düzenlemenin görüşmelerinde ''milletvekillerinin tutuksuz yargılanması'' amacıyla verdikleri önergenin kabul edilmediğini hatırlatan Genç, böyle bir düzenlemenin yargıya müdahale olacağı yönündeki görüşlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Uzun yıllardan beri siyasetin içinde olmasına rağmen ''AKP iktidarındaki kadar zulmü'' görmediğini iddia eden Genç, ''Tutuklu milletvekilleri, Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla içeride tutuluyor. İstedikleri için bir gecede yasa çıkardılar'' görüşünü savundu. Genç, ''Genelkurmay'n gönderdiği Uludere Raporu'nu nasıl derlendiriyorsunuz?'' sorusuna, ''34 insanın katlinden Hükümet ve Tayyip Erdoğan sorumludur, bu nedenle hesap vermelidirler ama sağa, sola kıvırtıyorlar'' karşılığını verdi. Basın toplantısında fener ve üzerinde fener resmi olan kırmızı kravatla gelen Genç, gazetecilerin soruları üzerine ''yakında üzerinde tutuklu milletvekillerinin resimleri ve gemicik'' bulunan kravatlar takacağını söyledi.

06.04.2012 13:43:53