Tatvan'da Tarımsal Ürün Fabrikası Açıldı

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Bitlisli işadamı Metin Demirel tarafından Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) desteğiyle finanse edilen 'Tarımsal Ürün İşleme, Depolama, Paketleme Makineleri İmalatı Kapasite Artırımı Projesi' kapsamında kurulan fabrikanın açılışını yaptı.

Tatvan'da Tarımsal Ürün Fabrikası Açıldı
Açılış kurdelesini kesip fabrikada incelemelerde bulunan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, yeni açılan her iş yerinin Bitlis ekonomisine olumlu katkı sağlayacağını belirtti.

Proje koordinatörü Cihan Subaşı ise iş yerinin DAKA tarafından desteklendiğini belirterek, fabrikanın 2011 yılında 6 deneyimli personelle açıldığını, şu anda ise 12 kişiye istihdam sağladıklarını belirtti.

2010 yılında DAKA'ya projeyle başvurduklarını aktaran Subaşı, 2011 yılı Kasım ayı itibarıyla gerekli makineleri getirerek üretime başladıklarını kaydetti.

İlk olarak hayvan yemliği yapmayla başladıklarını anlatan Subaşı, "ilk etapta Van için 6 bin adet hayvan yemliği yaparak Van'a gönderdik. Bunun yanı sıra fabrikada konteynır ürettik. Ürettiğimiz konteynırlardan 14'ünü Van'a, 5 tanesini de diğer illere gönderdik" dedi.

Kalkınma Ajansı'nın 2010 yılı KOBİ Mali Destek Programı kapsamında fabrikada genel olarak konveynör, konteynır, ızgara ve davlumbaz, peynir ve bal süzme aleti, süt soğutma makinesi, paslanmaz süt tankı gibi 17 ayrı ürün ürettiklerini dile getiren Subaşı, "Bu ürünlerin üretimini yapacak olan elemanların yetiştirilmesi için 15 günlük kurs verdik. Projemizin genel amacı teknolojik yeniliklerden faydalanarak rekabet gücü yüksek tarımsal ürün işleme, depolama ve paketleme makineleri üretimi yapmaktır" diyekonuştu.

İlerleyen zamanlarda kapasite artırımına giderek istihdam sahalarını daha da genişletmek istediklerini kaydeden Subaşı, fabrikanın hizmete girmesiyle Bitlis'te büyük bir eksikliğin giderildiğini de sözlerine ekledi .