Tatvan'da Gıda Makineleri İmalathanesi Açıldı

Tatvan ilçesinde Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı desteğiyle finanse edilen, tarımsal ürün işletme, depolama, paketleme ve gıda makineleri imalathanesi açıldı.

İmalathanenin açılışına katılan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, kentte yeni açılan her iş yerinin ekonomiye olumlu katkı sağladığını söyledi.

Okunan duaların ardından açılış kurdelesini kesen ve imalathanenin çalışmalarını bir süre izleyen Yılmaz, imalathanenin hayırlı olması dileğinde bulundu.

Proje Koordinatörü Cihan Subaşı ise, imalathanenin DAKA tarafından desteklendiğini belirtti.

2010 yılında hazırladıkları projeyle DAKA'ya başvurduklarını anlatan Subaşı, şöyle konuştu:

''2011 yılında gerekli makineleri getirerek, üretime başladık. İlk olarak 6 bin adet hayvan yemliği yaparak Van'a götürdük. Bunun yanı sıra fabrikada konteyner ürettik. Ürettiğimiz konteynerlerden 14'ünü Van'a, yaklaşık 5'ini çevre illere gönderdik. DAKA'nın 2010 yılı KOBİ mali destek programı kapsamında, fabrikada genel olarak konteyner, ızgara ve davlumbaz, peynir süzme aleti, bal süzme aleti, süt soğutma makinesi, paslanmaz süt tankı olmak üzere 17 ayrı makine ürettik. Projeyle, teknolojik yeniliklerden faydalanarak rekabet gücü yüksek tarımsal ürün işleme, depolama ve paketleme makineleri üreteceğiz. İmalathanenin hizmete girmesiyle Bitlis'te büyük bir eksiklik giderilecek. Bu ürün makineleri önceden il dışından temin ediliyordu. Ama şimdi bunları biz üreteceğiz.''

İlerleyen zamanlarda imalathanenin kapasitesini arttırarak, istihdam sahasını genişleteceklerini dile getiren Subaşı, şu anda imalathanede 12 kişinin istihdam edildiğini kaydetti.

Açılışa, Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Dağdağan, Güroymak Belediye Başkanı Mehmet Emin Özkan, Tatvan Emniyet Müdürü Erol Akar, esnaf ve vatandaşlar katıldı.