SAÜ'nün ''3+1 Eğitim Modeli''

Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ'de , SAÜ'nün ''3+1 Eğitim Modeli''ni anlattı.

Sarıbıyık, ''Üniversite İş Dünyası Omuz Omuza'' sloganıyla başlatılan projede, işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün iş dünyasıyla yetiştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Proje kapsamında öğrencilerin 3 dönem teorik ve pratik eğitim aldığını belirterek, ''Bir dönem ise tamamen işletmelerde uygulamalı eğitim görecekler. Programa not ortalamasında istenilen hedefi yakalayan başarılı öğrenciler dahil edilecek ve okulun sigorta işlemlerini yaparak öğrencileri işletmelere göndereceğiz'' dedi.

Sarıbıyık, SEDAŞ'ın özel bir şirket olarak projenin yanında yer alacağını umduklarını sözlerine ekledi.

SEDAŞ İnsan Kaynakları Müdürü Özlem Tamer de SEDAŞ'ın, meslek içi eğitim ve stajyerlerin eğitimine büyük önem verdiğini söyledi.

Tamer, SEDAŞ'ta eğitimin üzerinde hassasiyetle durulan önemli konulardan biri olduğunu anlatarak, ''Bu nedenle eğitimle ilgili böyle önemli bir projeyi de desteklemekten ve katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyacağız'' şeklinde konuştu.
Kaynak: AA