Sağlık Bakanı Akdağ Açıklaması

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Anadolu Ajansı'nın üstlendiği rolün önemine işaret ederek, ''AA'nın verdiği haber bütün basın yayın organlarınca bir karine gibi kabul edilir'' dedi.

Akdağ, Anadolu Ajansı'nın kuruluşunun 92. yıl dönümünü kutladığını belirterek, ''Bu ilk Meclis'in kuruluşundan da biraz öncesine tekabül ediyor. Aslında bunun bir anlamı var. Yeni bir Cumhuriyet, Meclis kurulurken iletişimin önemini o günkü kurucu irade fark etmiş. Bu gerçekten önemlidir. Toplumun kendisiyle iletişim ya da kendi toplumumuzun, Türk toplumunun dışarıdaki toplumlarla iletişimi açısından, AA'nın bugün çok önemli bir rol üstlendiğine inanıyorum'' diye konuştu.

Basının genel rolüyle AA'nın rolünün birlikte mütala edilmesi gerektiğini ifade eden Akdağ, basının en önemli görevlerinden birinin, halkı doğru bilgilendirmek olduğunu vurguladı.

Basın yoluyla yapılan bilgilendirmelerin çeşitlendiğine işaret eden Akdağ, çok sayıda televizyon kanalı, gazete, dergi, internet gibi iletişim araçları bulunduğunu hatırlattı.

Akdağ şöyle konuştu:

''Bu anlamda AA bir örnek mahiyetini de taşıyor. İlkeleri olan ve bunlara sadık bir kurum olarak yoluna devam ediyor. Doğrusu bu son on yıl içerisinde benim gözlemim budur. Özellikle bakan olduktan sonra bu özellikleri fark ettim. Bu ilkelerle de halkımızı bilgilendirmiş oluyor. AA'nın verdiği bir haber bütün basın yayın organlarınca bir karine gibi kabul edilir.''

Sağlığı geliştirme, teşvik etmede basının önemine işaret eden Akdağ, bu çerçevede fazla kilonun sakıncalarını basın yoluyla halka anlatabileceklerini söyledi.

Akdağ, ''Bütün bu noktada AA, geniş bilgi ağı, bütün ülkeye yayılan örgütlenmesiyle Türkiye için çok önemli. Bakanlık olarak AA ile çok güzel çalışmaları yürütmeye devam edeceğiz. 92 yıl, gerçekten bir asır. Asırlık bir çınar var karışımızda. Hem çalışanlarına hem yöneticilerine başarılar diliyorum'' şeklinde konuştu.