Perakendeciler Gaziantep’te Buluştu

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) ve Retail Türkiye işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Güneydoğu Anadolu Perakendeciler Konferansı'
Gaziantep’te başladı.

Konferansın açılışında konuşan İpekyolu Perakendeciler Derneği (PERDER) Gaziantep Şubesi Başkanı ve Cergibozanlar Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Cergibozan, böylesine büyük bir organizasyonu Gaziantep 'te yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Cergibozan, “Bizler biliyoruz ki, artık atalarımızın, dedelerimizin yaptığı gibi perakendecilik yapılmıyor. Bu nedenle, tüm perakendecileri bir çatı altında toplamak için, İpekyolu PERDER'i kurduk.” dedi.

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Aygün de “Perakendeciliğin bir endüstri olarak kabul edilmeye başlandığı son 15 yılda, hem ciddi bir büyüme yaşadık hem de ekonomik değişimin etkisiyle verimliliğimizi sorgulamaya başladık. Türkiye Perakendeciler Federasyonu olarak, temsil ettiğimiz endüstrinin her türlü değişim sürecinden kazanarak çıkması için bilgilerimizi, deneyimlerimizi paylaşacağız.” şeklinde konuştu.

Hakan Adıgüzel ise Türkiye 'de perakende sektörünün hızla geliştiğini belirterek, perakende sektörünün şu anda 180 milyar dolarlık pazar payına sahip olduğunu söyledi.

Dedeman Otel 'de başlayan konferansa, Türkiye Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Aygün, İpekyolu PERDER Başkanı ve Cergibozanlar Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Cergibozan, Globus Genel Müdürü Hakan Adıgüzel, TPF Genel Sekreteri Gurbet Altay, Retail Türkiye Sektörel Yayın Grubu Yöneticisi İbrahim Bostancıoğlu, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Nielsen Lokal Zincirler Perakendecilik Müdürü Mehmet Deprem, TOBB Ticaret ve TIR Başkanı Sancar Sefer Süer ve Eğitmen İlker Kaldı ile perakende sektörünün önde gelen firma ve temsilcileri katıldı.