''Okullar Hayat Olsun'' Projesi

Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan ve okulların boş zamanlarda daha aktif kullanılmasını amaçlayan ''Okullar Hayat Olsun'' projesi, Akçaabat'ta başladı.

Akçaabat 100. Yıl İlköğretim Okulunda başlayan proje dolayısıyla okul bahçesinde yapılan açılış programına, Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy, Söğütlü Belediye Başkanı Metin Gedikli, Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse, Darıca Belediye Başkanı Muhammet Altınel, İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Ulusoy, yaptığı konuşmada, proje ile okulların halka açıldığını belirterek, ''Okulların sadece öğrencilerin eğitim gördüğü binalar olarak kullanılmasından vazgeçiliyor. Okul binalarını ve çevresini, eğitim saatleri dışında vatandaşların istekleri doğrultusunda her türlü sosyal ve kültürel faaliyetlerin yanında eğitim hizmeti de verilebilecek mekanlar haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bunun ilk ayağını da burada atmış bulunmaktayız'' dedi.

Akçaabat 100. Yıl İlköğretim Okulu Müdürü İsmail Şahin ise proje kapsamında okulu, mahalle halkının hizmetine sunduklarını ifade ederek, ''Mahalle halkımızın istekleri doğrultusunda özellikle kadınlara yönelik, 2 ayrı bilgisayar kursu, pasta ve yemek hazırlama kursu, sportif etkinlikler başlattık. Çocuklara yönelik hentbol ve badminton kursları açtı. Bu kursları halkımızın istekleri doğrultusunda açtık. İleriki zamanlarda farklı istekler olursa o kursları da açmayı açacağız. Amacımız okulu vatandaşın hizmetine açmaktır'' diye konuştu.

Törende, okulların çevre düzenlemesi ve fiziki şartlarının iyileştirilmesi için kurumlar arasında da protokol imzalandı. Protokol ile belediyeler, Çevre ve Orman Müdürlükleri ile Milli Eğitim Müdürlüklerince ortaklaşa okul çevrelerinin fiziki şartlarını iyileştirme çalışmaları yapılacak .