OİB Başkanı Sabuncu Açıklaması

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Başkanı Orhan Sabuncu, ''Dünyanın 170 ülkesine ihraç ettiğimiz kaliteli ürünlerimizle 'Türk malı' olgusu yarattık. Bu nedenle birçok ülkeden iş birliği ve yatırım davetleri alıyoruz'' dedi.

Sabuncu, incelemelerde bulunmak üzere gittiği Belarus'tan dönüşünde yaptığı yazılı açıklamada, Türk otomotiv endüstrisine yeni fırsatlar ve pazarlar yaratma peşinde koştuklarını belirtti.

Yeni hedef olarak Belarus'u seçtiklerini vurgulayan Sabuncu, şunları kaydetti:

''Bu kapsamda Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Otomotiv Daire Başkanlığı, Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği yetkilileri ve 29 firma temsilcisinin aralarında bulunduğu heyet ile Belarus'un önemli kentlerinden Minsk'te bulunan JSC Minsk Automobile ve MTZ Traktör fabrikaları ile Mogilev'de bulunan JSC MAZ Mogilev fabrikası ve Mogilev Vagon fabrikalarını ziyaret ettik. MAZ, MTZ ve Mogilev Vagon yöneticileriyle ikili görüşmeler yaparak, üretim ve geleceğe yönelik planları hakkında bilgiler aldık. Belarus Sanayi Bakan Yardımcısı Alexander A. Pukhovoy ise bizi ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Türk firmalara yatırım ve iş birliği için her türlü desteğe hazır olduklarını söylediler.''

Türk otomotiv endüstrisinin artık üretim çeşitliliğinden niteliğine, kalitesinden rekabetçiliğine kadar aranan bir marka haline geldiğine dikkat çeken Sabuncu, şöyle devam etti:

''Dünyanın 170 ülkesine ihraç ettiğimiz kaliteli ürünlerimizle 'Türk malı' olgusu yarattık. Bu nedenle birçok ülkeden iş birliği ve yatırım davetleri alıyoruz. Bu ülkeleri otomotiv sektörel heyetleri oluşturarak ziyaret edip neler yapabileceğimizi araştırıyoruz. Türk markasını tanıtıyoruz. Bunun da geri dönüşünü olumlu olarak özelikle yan sanayimizde yaşadığımız ihracat artışı ve yurt dışı yatırımlarımızla alıyoruz.' '