Mamak'ta Sağlık Hizmeti Vatandaşın Ayağına Götürülüyor - Ankara

Mamak Belediyesi, yürüttüğü Evde Sağlık Hizmetleri projesiyle binlerce aileye sağlık hizmeti veriyor.

Mamak'ta Sağlık Hizmeti Vatandaşın Ayağına Götürülüyor - Ankara
Geçen yıl 7 bin 500 aileye evlerinde sağlık hizmeti veren Mamak Belediyesi, bu yılın ilk üç ayında yaklaşık 2 bin aileye ulaştı. Evde Sağlık Hizmeti ekipleri, kendilerini Alo Mamak 444 0 149, 550 70 21 numaralardan arayan ve evde sağlık hizmeti talebinde bulunan vatandaşların evlerine gidilerek hasta takibi başlatılıyor.

Yapılan muayenelerin ardından hastaların periyodik olarak takibi gerçekleştiriliyor Ekip doktorunun konsültasyon istediği durumlarda dahiliye, genel cerrahi ve romatoloji alanlarındaki uzman doktorlar devreye giriyor. Evde Sağlık Hizmeti ekibinde bir doktor, 2 hemşire ve acil tıp teknisyeni bulunuyor. Hiç bir ücret alınmaksızın yapılan hasta muayenesi, yaşlı, yatalak ve felçli bakımı, yatak yarası bakımı, serum takılması, pansuman, enjeksiyon, sonda değişimi ve şeker, tansiyon takibi gerçekleştiriliyor.

Evde sağlık hizmeti yaşlı, yatalak, engelli, yatağa bağımlı engelli, kimsesiz ve obezite hastalarına muayene ve tedavilerine öncelik tanınıyor. Ayrıca hastalara mama, hasta bezi, yatak koruyucu, havalı yatak ve tıbbi malzeme desteği sağlanıyor.

Sağlık hizmetlerini çok önemsediğini dile getiren Belediye Başkanı Mesut Akgül, “İlçemiz sınırları içerisinde yaşayıp da hizmetin ulaşmadığı vatandaş kalmayacak. Çeşitli nedenlerden dolayı sağlık hizmetlerine ulaşamayan vatandaşlarımız olabilir. Bu vatandaşlarımızın iletişim numaralarından belediyemize ulaşması yeterli. Alınan bilgiler sonrası harekete geçen ekiplerimiz gerekli olan bütün hizmetleri ivedi bir şekilde vatandaşa ulaştırıyor. Her türlü tedavisi yapılan hastalara ihtiyaçlarına göre ücretsiz medikal yardımlarda sunuluyor. Bu noktada vatandaşa sunduğumuz her türlü hizmet sosyal belediyecilik anlayışımız gereği ücretsiz olarak veriliyor. Mamak’ta vatandaşımız hizmete değil, hizmet vatandaşımıza gidiyor.” dedi .