Mamak Bilgi Evlerinde 4 Milyon Sayfa Okundu

Mamak Belediyesi'nin Bilgi Evleri'nde sistemli olarak yürütülen programlar sayesinde öğrenciler 4 milyon sayfa kitap okudu.

Mamak Bilgi Evlerinde 4 Milyon Sayfa Okundu
Mamak Belediyesi tarafından kurulan ve her türlü ders çalışma imkanının sunulduğu Bilgi Evleri'ne devam eden öğrencilere düzenli olarak kitap okuma alışkanlığı kazandırılıyor. 2011-2012 eğitim öğretim yılının başlangıcından bu yana Bilgi Evleri'nde gerçekleştirilen kitap okuma programlarında öğrenciler 4 milyon sayfaya ulaşarak alanında kırılması zor bir rekora imza atmış oldu. Her Bilgi Evi'nin kendisine ait bir kütüphanesi bulunuyor. Türk ve dünya klasiklerinin önemli örneklerinin yanı sıra son dönemde yaşayan pek çok önemli yazarın eserlerinin bir arada bulunduğu kütüphaneler öğrencilerin hizmetine sunuluyor. Kapsamı çok geniş olan kütüphaneler sayesinde Bilgi Evleri hedeflenen başarının üstüne çıkmayı başarıyor

Ayrıca Bilgi Evleri bu sene Kütüphaneler Haftası'nda da, 'Kitapla Barış Kitapla Buluş' sloganıyla haftaya özel ekstra okuma programları düzenledi.

Kütüphaneler Haftası'na özel hazırlanan pek çok programla da öğrencilere hem kitap okumanın önemi anlatıldı, hem de ekstradan kitaplar okutuldu. Bilgi Evleri'nin Mamaklı miniklerin eğitimlerine ciddi manada katkısının oldu belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Bilgi Evlerimiz her türlü donanıma sahip. Bu mekanlarda alanında uzman ekipler çalışmalar yürütüyor. Mamaklı minikler eğitim hayatında başarılı çalışmalara imza atıyor. Bugün Bilgi Evleri minikleri okudukları kitap sayısıyla adeta rekor kırmış. Öğrencilerimize sunduğumuz imkanlara, öğrencilerimizde güzel ve başarılı çalışmalarla karşılık veriyor" dedi.