Kütahya Valisi Çiftçi'den Açıklama

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, kuruluşunun 92. yıl dönümünü kutlayan Anadolu Ajansı'nın , yayın yaptığı dil sayısı arttıkça doğruluk, tarafsızlık ve güvenilirliğiyle dünyanın en önemli uluslararası ajansları arasında yer alacağına inandığını söyledi.

AA Kütahya Bürosu'nu ziyaret eden Çiftçi, Büro Sorumlusu Sedat Gök'ten yabancı dillerdeki yayınlar ile haber, fotoğraf, görüntü ve sosyal medyaya yönelik çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Boşnakça, Hırvatça, Sırpça yayına başlanması ve Arapça yayın için hazırlık yapılmasından memnuniyet duyduğunu belirten Çiftçi, ''Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasından 17 gün önce başladığı haber yolculuğunda başarılı bir şekilde ilerleyen AA'nın, bilgileri iyice araştırmadan doğrulamadan yayına vermemesi, ilkeli yayıncılık anlayışının bir göstergesidir'' dedi.

Çiftçi, AA'nın, doğru, tarafsız ve güvenilir bir habercilik anlayışı içinde Türkiye'nin sesinin dünyaya ulaştırılmasına öncülük ettiğini anlattı.

AA'nın kuruluşunun 92. yıl dönümünü kutlayan Çiftçi, şöyle konuştu:

''AA, Türkiye'nin yurt dışında tanıtımına da büyük katkı sağlıyor. Kültürümüzü, değerlerimizi tanıtmada öncü bir kuruluş. Kendimizi Türkçe ifade edersek dünyanın bizi anlayabileceğini düşünüyoruz ama maalesef öyle değil. Dünyaya başka dillerde de kendimizi anlatmalıyız. Bu bakımdan yabancı dillerdeki AA yayınlarını takdirle karşılıyorum. AA'nın, yayın yaptığı dil sayısı arttıkça doğruluk, tarafsızlık ve güvenilirliğiyle dünyanın en önemli uluslararası ajansları arasında yer alacağına inanıyorum.''

Çiftçi, daha sonra üzerinde AA'nın yeni logosu ve ''92 yaşında'' yazısı bulunan pastayı keserek, yurt içi ve yurt dışında görev yapan tüm Ajans çalışanlarına başarılar diledi.
Kaynak: AA