Kütahya'da 21 Engelliye Tekerlekli Sandalye

Kütahya'da, hayırsever bir işadamı tarafından, Sakatlar Derneği'ne hibe edilen 21 adet tekerlekli sandalyenin dağıtımı için tören düzenlendi.

Kütahya'da 21 Engelliye Tekerlekli Sandalye
Dernek binasında düzenlenen törene Belediye Başkanı Mustafa İça, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Emin Sarıkaya da katıldı.

Törende konuşan Başkan İça, engellilerin daha kolay binip ine bileceği şehir içi ulaşımı sağlayacak yeni otobüsler satın alacaklaranı ifade etti.

İça, şunları söyledi: "Toplumumuzun kaynaşması ve bir araya gelebilmesi için hepimiz engellilerimize hizmet anlamında; onları evden çıkarmak, toplumla bağdaştırmak, hayata bağlamak, üretken hale getirmek adına çalışmalar yapmalıyız. Belediyemiz ve Sakatlar Derneğimiz bugüne kadar pek çok proje yürüttü ve yürütmeye devam edecektir. Bu tür çalışmaları zaman zaman hayırseverlerimizin de desteği ile hayata geçiriyoruz. İnşallah bunun arkası gelecektir. Hayırseverlerimizin bu tür çalışmalarını sürdürmelerini temenni ediyorum.Belediyemizin bu yönde 2012 yılındaki çalışma programından kısaca bahsetmek istiyorum. Bilindiği gibi Temmuz ayından itibaren yasal olarak toplu taşımalarda engelli ve yaşlılarımızın daha kolay inip binmeleri ve faydalanabilmeleri için araçların alçak tabanlı düzeneklerinin olması gerekiyor. Bunlarla ilgili çalışma başlayacak. Kaldırımlarda ve yürüyüş yollarında görme engelliler için yapılması gereken ilk düzenlemeler Atatürk Bulvarında işaret taşlarıyla uygulanmaktadır. Engellilerimize özel hayata geçirdiğimiz Atakentte’ki park gibi uygulamalarımız devam edecektir.” Sakatlar Derneği Başkanı Hatice Yakar’da, üyelerine verdiği destekten dolayı Belediye Başkanı Mustafa İça'ya teşekkür etti.

Tekerlekli sandalyeler, ihtiyaç sırasına göre belirlenen dernek üyelerine teslim edildi .