Konferans Salonuna Görkemli Açılış

Yıldızkent İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nun açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Konferans Salonuna Görkemli Açılış
Gerçekleştirilen açılışa, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu Grup Başkanı Mümin Erten, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hüseyin Yaşar ile Hüseyin Erdoğan, AK Parti Kapaklı Belde Başkanı Ali Osman Orhan, MHP Kapaklı Belde Başkanı Hayri Varol, Çerkezköy ve Kapaklı'daki ilköğretim okulları ile liselerin idarecileri, çok sayıda öğretmen ve öğrenci velisi katıldı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk konuşmayı ise Okul Müdürü Önder Ayaz yaptı. Konuşmasının başında Konferans Salonu'nun açılması için çok emek verildiğini ve katkı sağlandığını dile getiren Ayaz, "Özellikle Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'nın katkısı büyük olmuştur. Okulumuz geçtiğimiz yıl düzenlenen pil toplama kampanyasında ilçe enelinde birinci, Tekirdağ'da ise 2.olma başarısını göstermiştir. Başkan İrfan Mandalı da bu başarıdan ötürü okulumuza katkı yapmak istediğini,bir eksiğimiz olup olmadığını sordu. Biz de en büyük eksiğimizin konferans salonu olduğunu kendisine ilettik. Kendisi de sözünü tuttu ve bizlere bu konuda büyük destek verdi" ifadelerini kullandı.

Salonun koltuklarının, projektör cihazı ile perdesinin ve bilgisayarının Başkan Mandalı'nın desteğiyle alındığını belirten Ayaz, şunları söyledi: ''Geri kalan ihtiyaçlar ise Okul Aile Birliği tarafından karşılandı. Okul Aile Birliği geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen kermeslerden elde edilen gelirle de salonun kartonpiyer, boya, zemin tadilatı gibi eksikliklerini giderdi. Bu anlamda tüm velilerimize teşekkür ediyorum. Eğitimin yanında sosyal ve sportif alandaki faaliyetlere de okul olarak büyük önem veriyoruz. Yeni salonumuz tüm okullara açıktır." Okul müdürü Önder Ayaz'ın konuşmasını tamamlamasının ardından Sinevizyon gösterimi sunuldu. Halk oyunları ekibi sahneye çıkarak davetlilere halk oyunları gösterisi sundu. Okul öğrencilerinden Yağız Keleş, Yiğit Keleş, Elif Beyza İpek ve Cansu Güler'in verdiği mini konser de davetliler tarafından ilgiyle izlendi. Konserin ardından Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı konuşma yaptı.

Yıldızkent İlköğretim Okulu'nu Kolej olarak nitelendiren Başkan Mandalı, "Fakat bunu kolej yapan başta müdürüm, öğretmenlerim ve çok değerli velilerimizdir'' dedi.

15 Nisan'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Tekirdağ'a geleceğini hatırlatan İrfan Mandalı, ''Biz pankartlarımızı hazırlayarak başbakanımıza sesimizi duyurmamız lazım. Bizim şu anki resmi nüfusumuz 61 bin, gayri resmi nüfusu değerlendirmeye aldığımızda aşağı yukarı 90 bin nüfusa tekabül etmektedir. Bizim artık ilçe olmamız lazım. 2012 yılının dokuzuncu ayında rengimiz belli olacak ve 2014 yılına kadar beldemizi beraber yönetmeye devam edeceğiz. TUİK istatistik verilerine göre 61 bin nüfusumuzla 40vilayete yakın büyüklükteyiz. 700 ilçeden büyük bir beldeyiz. Biz niye ilçe olmayalım. Biz ilçe olmak istiyoruz ve ilçe olmaya da hazırız'' ifadelerini kullandı.

İrfan Mandalı'nın konuşmasının ardından Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Yaşar katkılarından dolayı Başkan İrfan Mandalı'ya plaket takdim ederken, okulun ana sınıfına katkıları olan Öz Kapaklı Sürücü Kursu sahibi Cengiz Ümman'a da İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Erdoğan tarafından teşekkür plaketi verildi.

Okulun konferans salonunun düzenlenmesinde katkıları olan Ali Celal Şahin, Ayşe Çavuşoğlu, Melahat Bakı, ve Fahrettin Bayırlı'ya okul yönetimi tarafından teşekkür belgesi verildi.