Kilis'te Huzur Toplantısı

Kilis'te, Emniyet Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıl dönümü nedeniyle muhtarlarla huzur toplantısı yapıldı.

Kilis'te Huzur Toplantısı
Öğretmenevi Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya, Kilis İl Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar, müdür yardımcıları, şube müdürleri, okul müdürleri ile mahalle muhtarları katıldı.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar, Polis Teşkilatı'nın 167. yıl dönümü nedeniyle muhtarlar ile bir araya geldiklerini belirterek, "Kilis'te 4.5 ay önce göreve başladım. Emniyet olarak lise çağındaki 600 başarılı öğrencimize çeşitli etkinlik düzenliyoruz. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerimiz bir projedahilinde 600 çocuğumuzu bölümler halinde polisevine getiriyor.

Burada hem yemek veriliyor hem de moral ve motivasyonları sağlanıyor. Kilis'e gelmeden önce intihar gibi olayların olmayacağını olsa bile istisna olduğunu düşünmüştüm. Ama gerçek hiçte öyle değil, 5 yıl içerisinde 200'e yakın intihara teşebbüs vakası oldu. Biz polis olarak intihara teşebbüs olaylarından Sonra Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü aracılığı ile olayların nedenlerini araştırıyoruz. Yapabileceğimiz bir şey var mı, bir dahayaşanmaması için üzerimize düşeni yapmak için çalışıyoruz. Tüm Kilislilerin Polis 155 İmdat telefonunu aramasını bekliyoruz. Mahallelerde gördükleriniz olumsuzlukları 155'i arayarak bildirebilirsiniz. Hiçbir zaman isminiz açıklanmaz, halkımızın desteğine ihtiyacımız var. Son zamanlarda kontür dolandırıcılığı başladı.

Tüm Kilisli hemşehrilerime sesleniyorum. Ne savcı, ne polis, ne askeri perSonel ne de kamu görevlisi kimseden kontür istemez. Devletimizin bütün imkanları var. Ne kontöre ihtiyacı var ne debaşka bir şeye. Bu nedenle kimse bu dolandırıcılara inanmasın, hemen durumu polise bildirmezi istiyorum" dedi.

Kilis'te toplam araç sayısının yüzde 60'ının motosikletlerden oluştuğunu vurgulayan Akpınar, "Ne yapalım motosiklet çok diye binmeyelim mi? Tabii ki bineceğiz. Ama motosikletlerin egzozlarını çıkararak değil, kurallara uyarak bineceğiz. Biz elimizden geldiği kadarıyla vatandaşımızın mağdur olmaması için çalışıyoruz. Ama yarış yapan, vatandaşları rahatsız edenlere de kanunlar çerçevesinde gereğini yaparız. Son günlerde ilimizde üzülerek görüyorum kadına şiddet olaylarında artış var. Bu konuda hassasızarkadaşlar. Hepimize görev düşüyor. Bu konuda neler yapabiliriz onu araştırıyoruz. Siz muhtarlarımız bizim MOBESE gibi gözlerimizsiniz. Biz her şeyi göremeyiz, sizler bizlere yardımcı olursanız huzurlu bir kentte yaşamış oluruz" diye konuştu

Muhtarlar da tek tek söz alarak gördükleri eksiklikler ile sıkıntılarını dile getirerek, çözüm konusunda yardım talep ettiler .