‘Kayserili İşinibilir’ İmajı Silinecek

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Asaf Mehmetbeyoğlu, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın açıkladığı yeni teşvik sistemini desteklediklerini bildirdi.

‘Kayserili İşinibilir’ İmajı Silinecek
Mehmetbeyoğlu, “Kayserili işini bilir imajını da silmeye çalışacağız” dedi.

Başbakan’ın açıklamış olduğu teşvik sisteminin ayrıntılarının iki gün içinde açıklanacağını bildiren Mehmetbeyoğlu, “Bu sistemin pozitif bir gelişme ve yatırımcıları cesaretlendirecek bir sistem olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Açıklanan yatırım teşvikini bu güne kadar açıklanmış teşviklerin en iyisi olarak gördüklerinin altını çizen Mehmetbeyoğlu, Kayseri’nin 2. bölgede kaldığını ancak Gaziantep’in ise 3. bölgede olduğunu söyledi.

Bu durumu anlayamadıklarını ifade eden Mehmetbeyoğlu, “Kayseri’nin 2. bölgede teşvik alması bize olumsuz yansıyacaktır. Bu konu ile ilgili olarak görüşmelerde bulunacağız. Ayrıca Teşvikte OSB’lerin desteklenmesi olumlu bir durum. Bu şekilde OSB’ler daha da güçlü bir hale gelecek. Tek bir çekincemiz var. Yeni teşvik bölgelerine sanayi yatırımı yapmak isteyen yatırımcıların başka bölgelere yatırımlarını kaydırması bizi düşündürüyor. Yatırımların diğer kentlere kaymasını istemiyoruz” ifadesinde bulundu.

Stratejik yatırımlar, eğitim, yük ve yolcu taşımacılığı, madencilik ve bazı turizm yatırımlarının nerede olursa olsun 5. bölge desteklerinden faydalanacak olmasının olumlu bir gelişme olduğunu vurgulayan Mehmetbeyoğlu, Erciyes’in de bu teşvikten faydalanabileceğini bildirerek, “ “Cari açığın kapanması bakımından iyi netice alınacağına inanıyorum. Hizmet sektöründe teşviklerin olacak olması bizi cesaretlendirdi. Yeni OSB’lerin açılması gündeme gelecek” dedi.

“Yeni teşvik sistemi ‘Kayserili işini bilir’ düşüncesini ortadan kaldırır mı?” sorusu üzerine Mehmetbeyoğlu, “Bu düşüncenin ortadan kalkacağını sanmıyorum. Çünkü Ankara’da herkes bu şekilde düşünüyor. Bu düşünce de teşviklerden faydalanmayı olumsuz yönde etkiliyor. Bu nedenle bir çok yerde girişimlerde bulunacağız ve bu düşünceyi veya bu imajı sileceğiz” şeklinde cevap verdi .