Kahramanmaraş Baro Başkanı Doğan'dan Açıklama

Kahramanmaraş Barosu Başkanı Metin Doğan, 12 Eylül ihtilalini yapanların yargı önüne çıkartılmasının ülke açısından ümit verici olduğunu belirtti.

Doğan, ''5 Nisan Avukatlar Günü'' nedeniyle Ramada Otel'de düzenlenen programda, içinde bulunulan günlerin demokrasi tarihi açısından dönüm noktası niteliğinde olduğunu söyledi.

Doğan, şunları kaydetti:

''12 Eylül ihtilalini yapanların yargı önüne çıkarılması ülkemiz açısından ümit vericidir. İhtilal yapmak isteyenlerin ve hatta bunda başarıya ulaşanların yargı önünde hesap verebilmesi demokrasi standardımız açısından önemli bir eşiğin aşılması anlamına gelmektedir. Ülkemizin geçmişin tüm zihni tortularından kurtulabilmesinin yegane yolu toplumsal barışı tesis edecek yeni ve sivil bir anayasanın bir an önce yapılmasıdır. Türkiye'deki anayasal gelişmelerin tarihine bakıldığında halkın iradesi ile yapılmış anayasa yoktur.''

Doğan, Kahramanmaraş Barosu olarak temennilerinin temel hak ve özgürlükleri genişleten ve koruyan, eşitlikçi, egemenliğin kayıtsız şartsız millette olduğu, erklerin ve devlet kurumlarının çatışmasını engelleyen bir anayasanın 2013 yılı içerisinde yürürlüğe girmesi olduğunu belirtti.

Savunmanın güçlü olmadığı bir yargı sisteminde adil yargılama yapmanın mümkün olmadığını ifade eden Doğan, Adalet Bakanlığı'ndan ve TBMM'nden taleplerinin avukatlar hakkındaki yasa taslağının kuşa dönüştürülmemesi ve reformist bir yasa olarak çıkarılmasının sağlanmasını istediklerini kaydetti.

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle hayatını kaybeden avukatlar anılırken, yargı mensuplarına görevlerinden dolayı yapılan saldırılar da nefretle kınandı.

Önceki dönem baro başkanları ve meslekte 30 yılına dolduran avukatlara plaket verilen programda, Grup Şahane, Metin Tayfun ve Hüner Coşkuner konser verdi.

Programa, Vali Yardımcısı Servet Güngör ve Erkan Bulgan, Belediye Başkanvekili Cevdet Kabakcı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, İl Jandarma Komutanı İsmail Cömert, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Adalet Komisyonu Başkanı Turgay Ateş, avukatlar ve adalet çalışanları eşleriyle birlikte katıldı .