İşkence Edilen Çocuk Sevgi Evlerine Yerleştirildi

Adana'nın Ceyhan ilçesinde dün gece polis tarafından sokakta bulunan ve sırtında sigara yanığının neden olduğu sanılan izler ve kesikler bulunan 5 yaşındaki çocuğun, tedavisinin ardından Adana'daki sevgi evlerine yerleştirildiği bildirildi.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün gece geç saatlerde Gaziosmanpaşa Polis Merkezi'nde görevli polisler tarafından karakol yakınlarında sokakta ağlayan bir çocuk bulundu. Soruları cevaplayamayan ve ailesi hakkında bilgi veremeyen çocuk polis merkezine getirildi.

Burada vücudunda kesik ve yanık izlerine rastlanılan çocuk, Ceyhan Devlet Hastanesi'ne götürüldü. İsminin 'Ali ' olduğunu söyleyebilen çocuk, tedavisinin ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Sağlık durumu iyi olduğu belirtilen çocuğun sevgi evlerine yerleştirildiği belirtildi. Yapılan tüm aramalara rağmen çocuk ve ailesiyle ilgili net bir bilgiye henüz ulaşılamadı.

Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş ise, çocuğun bilinçli olarak karakol yakınlarına bırakıldığını tahmin ettiklerini belirterek, 'Beş yaşındaki bir çocuk karakola sığınmayı düşünecek yaşta değil. Bu çocuk başka bir yerden de getirilip Ceyhan'da bırakılmış da olabilir. Polis arkadaşlar bulmuşlar biz de sahip çıktık. Ailesini belirleme adına tüm ekiplerimiz seferber oldu. Şu an itibari ile zaten koruma altına alındı ' dedi.
Kaynak: İHA