İlkadım’dan Kur’an Ziyafeti

İlkadım Belediyesi tarafından organize edilen Kur’an ziyafetine Samsunlular akın etti.

İlkadım’dan Kur’an Ziyafeti
Yaşardoğu Kapalı Spor Salonu'nu hınca hınç dolduran Samsunlular dünyaca ünlü hafızları dinlemek için program öncesi yerlerini doldurdu. Salonda yer bulamayan binlerce vatandaş dışarıda kurulan sinevizyonda programa izleme imkanı buldu. Samsunlu Hafızı Kurra Numan Demirbaş, Ankara Kocatepe Camii İmamı Hafız Ali Tel, Azerbaycanlı Hafız İlkin Hesenzade, eski Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Bilge Kral lakaplı Aliya İzzetbegoviç’in savaş yıllarında korumalığını yapmış Zagrep Camii İmamı Bosnalı Hafızı Kurra Aziz Alili, dünyaca ünlü Abdülbasit Abdüssamet’in öğrencisi ekolünün devamı 63 yaşındaki Mısırlı Muhammed Buhayri’nin okudukları Kur’an-ı Kerim ile salonda kendilerini dinlemeye gelen binlerce kişiyi mest etti.

Türkiye ezan okuma birincisi Ankara Kocatepe Camii İmamı Hafız Ali Tel’in okuduğu ezan da dinleyenleri mest etti. Yaptığı konuşmada katılımcılara, okuyuculara ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr Hayrettin Öztürk, Kur'an'ın, müminin rabbiyle rabıtası olan, geldiği toplumu dönüştüren ve tarihi değiştiren, okunan bir söz olarak vahyedilen, okunmasıyla ibadet edilen, dinlenmesi imanı artıran ve gönülleri huzura erdiren kerim bir kitap olduğunu söyledi.

Fiziki belediyeciliğin yanı sıra sosyal belediyeciliğe de önem verdiklerini kaydeden İlkadım Belediye Başkanı Necatttin Demirtaş, “Asfalt yol, kaldırım, temizlik ve park bahçe gibi rutin hizmetlerin dışında sosyal belediyeciliğin gerekliliklerini de yerine getiriyoruz. Maddi hizmetlerin yanında manevi zenginliklere, sosyokültürel faaliyetlere de önem veriyoruz. Fiziki belediyeciliğin gerektirdiği hizmetleri bu tür sosyal ve kültürel faaliyetlerle taçlandırıyoruz” dedi.

Eşsiz Kur'an ziyafetinin sonunda hatim duası yapıldı. Hatim duası, ülkücü hareketin merhum lideri Alparslan Türkeş'in 15. ölüm yıldönümü dolayısıyla ruhuna da okundu.

Programı İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve eşi Lütfüye Demirtaş, MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün, Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr Hayrettin Öztürk, Canik İlçe Müftüsü Şakir Pinal, TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, Samsun Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Batuhan Örs, İlkadım Belediyesi Meclis üyeleri, Başkan Yardımcıları Kamuran Toker, Burhan Taş, Ali Özmen, Cemal Kulein, başkan danışmanları, daire müdürleri ve çok sayıda Samsunlu dinledi.

Gecenin sonunda hafızlar tebrik edilerek plaket ve çiçekleri takdim edildi .