Hayırsever İşadamından Eğitime Destek

İşadamı Osman Demirci, Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Tetirli Köyü ilköğretim okulunun okul öncesi sınıfı, b.ahçe çeşmeleri ve okulun tuvaletlerinin tadilatını üstlendi.

Tetirli İlköğretim Okulu okul öncesi öğretmeni Esra Eyyüpoğlu'nun girişimleri sonucunda aslen Mardinli olan ve Gaziantep'te faaliyetlerini sürdüren bir şirketin Yönetim Kurulu Başkanı olan İşadamı Osman Demirci ve beraberindeki, Gaziantep AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, MUSİAD Teşkilatlanma Komisyon Başkanı Abdurrahman Kaan, Gaziantep MUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kurt Ali Kılçık, Bursa MUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çepni ile diğer yönetim kurulu üyeleri Tetirli Köyüne gelerek tadilat çalışmalarını yerinde incelediler.

Köy okuluna ziyarette bulunan işadamı Demirci, kendisinin Mardin'de çok sıkıntılar yaşadığını, Mardin'de eğitim gördüğü okulun buradaki okulla hemen hemen aynı olduğunu, bu okulu görünce eski günleri hatırladığını söyledi.

Demirci, ''Buradaki okulun şartlarını düzeltmek, yavrularımızın daha iyi ortamlarda eğitim almalarını sağlamak için emeği geçen tüm herkese teşekkür ediyorum, ülkemizin her yeri bizim için önemlidir. Mardin, Antep ayırımı yapmadan her yere her isteyene ulaşmaya çalışıyoruz, eğitim bizler için çok önemli bir konu'' dedi.

Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Öztürk de, yapılan yardımlardan dolayı işadamına teşekkür ederek, ''Besnili iş adamlarımız eğitim konusuna hep destek verdiler. Burada Besnili olmayan bir kişinin Besni eğitimine katkı sunması ve bu okulumuza destek vermesi, kalkıp buralara kadar gelmesi, çalışmaları yerinde görmesi takdire şayandır. Sizi öncelikle camiam ve şahsım adına kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum'' ifadelerini kullandı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da, okula yardımlarını esirgemeyen Osman Demirci'nin yaptığı yardımın kendisini mutlu ettiğini ifade ederek, Gaziantep Milletvekili olmasına rağmen Besni'ye gerekli yardımların yapılması için Adıyaman Milletvekilleri ile birlikte gerekeni yapmaya çalışacaklarını belirtti .