Haydarlı Şehit Yavuz Öztürk Göleti ve Sulaması'nın Temeli Atılıyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımı ile Afyonkarahisar'da Haydarlı Şehit Yavuz Öztürk Göleti ve Sulaması'nın temeli atılıyor.

1.9 milyon metreküp depolama hacmine sahip ve 6 milyon 93 bin TL'ye mal olan Dinar Haydarlı Şehit Yavuz Öztürk Göleti ve Sulaması ile 4 bin 460 dekar tarım alanının suya kavuşturulması hedeflendiği bildirildi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Dinar ilçesine yapılan yatırımlarda destan yazıldığını bildirerek, DSİ tarafından 2003 yılından günümüze kadar 3 milyon 795 bin 120 TL yatırım yapıldığını kaydetti.

Bakan Eroğlu açıklamasında, "Dinar Saz Arazileri Sulaması ile 21 bin 800 dekar tarım arazisi suya kavuşturuldu. Yine, Karakuyu Depolaması ve Sulaması İkmali 2. Kısım ve YAS Sulama Şebekesi 5. Kısım projelerinin tamamlanmasıyla da 15 bin 940 dekar tarım arazisine su sağlandı. Çayüstü ve Yıprak Göleti ve Sulaması projelerinin inşaatları da bütün hızıyla devam ediyor. Ayrıca İlçe Merkezi 2. Kısım ile Yıprak ve Kınık Kasabaları Taşkın Koruma tesislerini tamamladık" ifadelerine yer verdi.

2003-2011 yıllarında Dinar'da 38 bin 750 dekar sahada ağaçlandırma ve iyileştirilmesi çalışması yapıldığını aktaran Bakan Eroğlu açıklamasında, aynı dönemde 2 milyon 925 bin 600 adet fidanın toprakla buluşturulduğunu, 1 adet kent ormanı, 3 adet mesire yeri, 12 adet köy ormanı ve 10 adet şehit ormanının hizmete girdiğini kaydetti.

Dinar ve bölgesine hizmet etmek üzere Dinar Orman İşletme Müdürlüğü kurulduğunu bildiren Bakan Eroğlu açıklamasında Yavuz Öztürk'ün 2007 yılında Hakkari Yüksekova'da hain teröristler tarafından şehit edildiğini hatırlatarak, "Allah ondan ve ailesinden razı olsun. Temelini atacağımız bu tesisin vesileyle aziz şehidimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyorum. Mekanı cennet olsun. Şehitlerimizin ailesi bizim ailemizdir. Onlar bizim başımızın tacıdır. Aziz şehidimizin hatırasını yaşatmak için temelini atacağımız göletin adını Haydarlı Şehit Yavuz Öztürk Göleti koyduk" sözlerine yer verdi .