Hatay Valisi Lekesiz Açıklaması

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, milli mücadelenin ilk yıllarında kurulan Anadolu Ajansı'nın , Türkiye'nin sesini dünyaya duyurma görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini bildirdi.

Lekesiz, AA'nın 92. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Lekesiz, mesajında, kurulduğu günden bu yana her geçen gün artan hizmet kalitesiyle başarılı çalışmalara imza atan AA'nın, halkın doğru bilgilendirilmesi konusunda taviz vermeden yoluna devam ettiğini belirtti.

AA'nın, habercilik alanında her zaman güvenilir bir kaynak olduğunu ve olmaya da devam ettiğini bildiren Lekesiz, mesajında şunları kaydetti:

''Milli mücadele'nin ilk yıllarında kurulan AA, ülkemizin sesini dünyaya duyurma görevini en iyi şekilde yerine getirmektedir. Çağdaş ve demokratik bir toplum olmanın gereği olarak haberleşme özgürlüğü fevkalade önem taşımaktadır. İlimizde ve ülke genelinde bu görevi sorumluluk bilinci içerisinde başarıyla sürdüren ve bundan sonra da sahip olduğu ilkeli ve dürüst habercilik anlayışı ile sürdürecek olan AA'nın 92. kuruluş yıl dönümünü en içten dileklerimle tebrik eder, bütün ajans çalışanlarına başarılar dilerim.''

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş da yayımladığı kutlama mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin her aşamasına tanıklık eden ve doğru haberciliğin öncüsü olan AA'nın 92. kuruluş yıl dönümünü kutladığını bildirdi.

AA'nın bugünlere gelmesinde emeği geçen herkesi tebrik eden Savaş, kamuoyunun doğru haber alması, ülkenin ve özellikle kentin tanıtımı için çaba sarf eden AA'nın, basının gelişmesi konusunda da vazgeçilmez değerde görev ifa ettiğini vurguladı.

Mesajında, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin her aşamasına tanıklık eden ve doğru haberciliğin öncüsü olan AA'nın 92. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum'' ifadelerine yer veren Savaş, ebedi hayata intikal etmiş AA mensuplarına Allah'tan rahmet, hayatta olanlara ve çalışanlarına da başarı dileklerini iletti .