GİSOB'a Onay Çıkmadı

Gemi Sanayicileri Derneği tarafından Çiftlikköy ilçesinde kurulması planlanan Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için talep edilen plan değişikliği İl Genel Meclisi'nde kabul edilmedi.

İl Genel Meclisi Nisan ayı 4. birleşimi, Atalay Beştaş başkanlığında yapıldı. Oturumda GİOSB'un kurulması için 1/25 Binlik Çevre Düzeni Planı'nda yapılmak istenen değişiklikle ilgili konu görüşüldü. Değişiklik talebine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor okundu. GİSOB için olumsuz görüş bildiren komisyon, bu konudaki son kararı meclise bıraktı.

Okunan raporda, ''GİOSB ile tersaneler bölgesi arasında ulaşım nedeniyle çevredeki tarım alanlarının tehdit altında kalacağı, tesislerde kullanılacak suyun yer altı kaynaklarından karşılanmasının tarım sektörü açısından üretimi etkileyeceği, Çiçekçilik OSB ile ilgili kamulaştırmanın tamamlanması nedeniyle aynı bölgede böyle bir yatırımın bunu engelleyeceği, GİSOB'nin Çiçekçilik OSB'yi olumsuz etkileyeceği' kaydedildi. Raporda, bu konuda planda yapılacak değişikliğin uygun olmadığı, kararın meclisin takdirine bırakıldığı belirtildi.

Meclis üyeleri, komisyon raporu doğrultusunda oy kullandı .