Fabrika Müdürü Aytekin Açıklaması

Muş Şeker Fabrikası Müdürü Ramazan Aytekin, 2011-2012 yılı şeker pancarı alımı kampanyası çerçevesinde, 33 bin 500 ton kristal şeker ürettiklerini söyledi.

Aytekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ürettikleri şekerin 22 bin tonunu yüzde 5 indirimle il içi ve il dışına sattıklarını belirterek, bundan 44 milyon 430 bin TL gelir elde ettiklerini bildirdi.

Fabrikanın ambarlarında 7 bin 200 ton şeker bulunduğunu ve bunun 2 bin tonunu olağanüstü durumlara karşı kentin ihtiyacı için stokladıklarını ifade eden Aytekin, şöyle konuştu:

''Fabrikamızda ürettiğimiz şekerleri peşin olarak sattık. 2012 yılında vadeli şeker satışı yapmadık. Fabrikamızın ambarlarında şu anda 7 bin 200 ton kristal şeker bulunuyor. Bunun 2 bin tonunu olağanüstü durumlar için stokladık. Çiftçilerimize de 3 bin ton kristal şeker dağıtacağız. Geri kalan 2 bin 200 ton şekeri ise, yöre esnafının talebine göre peşin olarak satacağız.''

Muş Şeker Fabrikası'nın bölge ekonomisine büyük katkı sağladığını belirten Aytekin, çalışan personel, çiftçi ve nakliyecilerin, birlik ve beraberlik içinde fabrikaya sahip çıktığını kaydetti.

Aytekin, ''Bu birlik ve beraberlik fabrikamızda şekerin daha iyi üretilmesine imkan sağlıyor. Ayrıca şeker pancarının kaliteli üretilmesi ve fabrikaya temiz olarak teslim edilmesi de çok önemli'' dedi.