Erzin'de Kutlu Doğum'a Özel Program Düzenlendi

Hatay'ın Erzin ilçesinde Kutlu Doğum özel programı düzenlendi.

Erzin'de Kutlu Doğum'a Özel Program Düzenlendi
Erzin Belediyesinin düzenlediği kutlu gecede ilahiler ve dualarla Hz.Muhammed anıldı.İslam peygamberi Hz.Muhammed'in doğumunun 1441. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu kutlu zaman dilimini değerlendiren Erzin Belediyesi, düğün salonunda özel bir program düzenledi.

Programa girişte vatandaşlara gül suyu ve gül lokumu ikram edildi. Programa Belediye Başkanı Kasım Şimşek, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Akkaş ve Müftü Şemsettin İnceler'de katıldı.

Emekli imam hatip Mehmet Uzan'ın Kur'an tilavetiyle başlayan programda ilahi sanatçısı Ahmet Kemal sahne aldı. Birbirinden özel ilahileriyle dinleyenlere doyumsuz bir program yaşatan Kemal, Efendiler Efendisinin yaşamı boyunca çektiği zorlukları ve İslam'ın yayılışı hakkında dinleyicilere bilgiler verdi.Hz.Muhammed'i anlamanın yolunun onun sünnetlerini incelemekten geçeceğini söyleyen Erzin Müftüsü Şemsettin İnceler de, peygamberin yaptığı davranışların insanlar için iyi bir rehber olduğuna vurgu yaptı.Kutlu bir zaman dilimini yaşadıklarına değinen İnceler, ''İslamın son peygamberi, bir cihan güneşi Hz. Muhammed'in doğumunun 1441. yıl dönümünü idrak ediyoruz. Efendimizi andığımız bu tür programlara Müslüman kardeşlerimizden ilgi alaka bekliyoruz. İster zengin olsun, ister fakir. İster Hristiyan olsun, isterse Yahudi olsun. Bunlar bir anlam ifade etmiyor. Hz. Mevlana'nın bir sözü var, ''Ne olursan ol yine gel'' diyor. Bu noktada Efendimiz Hz. Muhammed iyi bir rehber ve iyi bir örnektir. Onun yaşantısı zorluklarla, zulümlerle, savaşlarla geçti. Tek amacı vardı Allah'ın vahiyle gönderdiği kutsal bir dini insanlara anlatabilmek. Kalp kırmadan, incitmeden insanları İslama davet etti. Davranışlarıyla tüm cihana örnek oldu. Onun bu örnek yaşamını insanlarında örnek alarak uygulaması lazım.'' ifadelerini kullandı .