'devlete Güvenmiyor Musun?' Denilerek Dolandırdı

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde yaşayan bir kişi, 15 bin TL dolandırıldı.

'devlete Güvenmiyor Musun?' Denilerek Dolandırdı
Kendisini arayan kişinin "Ben Emniyet Müdürüyüm, senin telefon numaranla suç örgütleri aranmış, ayrıca senin banka hesaplarından PKK Terör Örgütü'nün hesaplarına para transferi yapılmış'' dediğini belirten mağdur N.D "Ben yok böyle bir şey" yanıtını verdim. Bunun üzerine sahte emniyet müdürü, 'O zaman, sana vereceğimiz hesap numaralarına para yatır, biz de o parayı çekmeye gelen kişileri yakalayıp, paranı sana iade edelim. Demek ki birileri senin hesabından para sızdırıyor' yönlendirmesinde bulundu"ifadelerini kullandı.

Sahte emniyet müdürünün kendisine ''Adamları yakalamak üzereyiz, az kaldı'' dediğini belirten mağdur N.D. "Bana, vereceğim hesaba 15 bin TL para yatır, biz de kimlerin o parayı çektiğini tespit edelim" dedi.

Ben ise, parayıyatırıp yatırmamakta tereddüt ettim. Bunun üzerine bana tehditvari bir üslup ile "Sen Devlet'e güvenmiyor musun?" çıkışında bulundu. Bunun üzerine ben de bankaya giderek, verdiği hesaba 15 bin TL yatırdım. Bu kez bana 15 bin TL daha yatırmamı istedi. Onu da yatırmak üzere iken, gerçek polisler tarafından engellendim" diye konuştu.

Polislerin kendisine dolandırıldığını söylemesiyle büyük bir şok yaşayan mağdur vatandaş, hemen bankadaki ankesörlü telefona sarılarak tüm şahsi banka kartlarını iptal ettirdi .