ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner'den Açıklama

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Anadolu Ajansı'nın kuruluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Laçiner, mesajında, AA'nın kurulduğu günden bu yana Türkiye'nin sesi olduğunu, ülke içinde milletin, halkın ve devletin iletişimini sağladığı gibi yurt dışında da Türkiye'nin sesi, soluğu olduğunu belirtti.

Laçiner, mesajında şunlara yer verdi:

''Bir şeyleri yapmaktan çok, onu doğru şekilde anlatmak bazen daha önemli oluyor. Türkiye, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde bu konudaki zayıflıklarımızın olumsuz etkilerini gördü. Yani, dediğimiz şey. Çağımız iletişim çağı. AA, TRT gibi iletişim alanında çok kuvvetli kurumlarınız olmazsa başarısızlığa mahkum olursunuz. Ne yaparsanız yapın, ekonomide, siyasette ne kadar başarılı olursanız olun biri çıkar bir yalan uydurur herkes buna inanır. O anlamda AA'ya çok ihtiyacımız var.''

Laçiner, AA'nın milli, donanımlı ve kapsamlı, dünyanın ve Anadolu'nun dört bir tarafında da kolları olan bir ajans olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti.

''AA, o anlamda Türk Silahlı Kuvvetleri kadar, Dışişleri Bakanlığı kadar önemli bir kuruluş. O nedenle bugüne kadar yaptıklarından dolayı minnettarız AA'ya. Çok büyük bir görevi ifa ediyorlar. Son dönemde yapılan yatırımlara baktığımız zaman da çağdaş bir kuruluş olma yolunda çok ciddi adımlar bunlar. Özellikle Balkan dillerinde yayın yapmaya başlaması çok önemli. Uluslararası alanda daha fazla dil ve daha fazla kişiye ulaşma kapasitesi bunlar gördüğüm kadarıyla en öncelikli konuları. Ekonomi haberciliği çok öncelikli bir konu. Son dönemde çok büyük atılımlar yaptı AA. Büyüyen ve yeni Türkiye'ye yakışan bir ajans olma yolunda ilerliyor. Bu nedenle de ben tebrik ediyorum, iyi ki AA var diyorum.' '