Burdur'da Turizmin Geleceği Tartışıldı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Burdur İlinin Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi ve Rekabet Analizi Projesi'nin ilk toplantısı yapıldı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu'nda yapılan toplantıya Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, Bucak Belediye Başkanı Ramazan Ayaz, yüksekokul müdürleri, sivil toplum örgütü yöneticileri ve iş adamları katıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Hacıbektaşoğlu, Burdur ve ilçelerinin tarihi değerlerin yanında tabiat güzelliklerinin de bulunduğunu ve bu proje ile Burdur turizminin dünyaya açılacağını söyledi.

Projenin tüm Burdur'u kapsadığını belirten Hacıbektaşoğlu, ''Burdur tarihi ve doğal güzelliklere sahip olmasına rağmen turizmden fazla pay alamamaktadır. Antalya ve Muğla'da turizm faaliyetlerine baktığımız zaman Burdur turizmi cılız kalmaktadır'' dedi.

Bucak'ın çok sayıda tarihi değerlere sahip olduğunu vurgulayan Hacıbektaşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bucak'ta bulunan Susuz Han, İncir Han, Seferyiğit Mağarası, Cremna Antik Kenti görülmeye değer yerlerdir. Bunun yanında doğal güzellikleri açısından, Karacaören Baraj Gölü, Katran Dağı Ormanları, Kestel Erdıç Ormanları da doğal güzellikleri bulunan yerlerdir. Bu proje ile bunların tanıtımlarının en iyi şekilde yapılacağını umuyorum.''

Hacıbektaşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın turizmin 12 aya yayımak ve yüksek gelirli turistleri Türkiye'ye çekmek adına çalışmalar yaptığını kaydetti.

Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr Selahattin Kanten ise katılımcılara proje hakkında bilgi verdi. Projenin genel amacının Burdur ilinin turizm potansiyelinin değerlendirilmesi ve uluslararası rekabet analizinin gerçekleştirilmesi olduğunu belirten Kanten, ''Projeden çıkan sonuçlar Burdur'un stratejik turizm çalışmaları adına iyi bir rehber niteliği taşımaktadır. Proje deniz güneş turizmi dışında kalan bütün turizm türlerini kapsamaktadır. Bunlar arasında macera, doğa, kış turizmi yer almaktadır. Bunları tanıtım faaliyetleri yapılacaktır'' dedi.

Kanten, projeyle ilgili toplantıların 9 Nisan'da Çeltikçi ve Kemer, 10 Nisan'da Ağlasun, 12 Nisan'da Gölhisar, 19 Nisan'da Yeşilova, 20 Nisan'da Burdur, 24 Nisan'da Karamanlı ve 26 Nisan'da Altınyayla ve Çavdır'da yapılacağını ifade etti.