Bitlis'te TYÇP Kapsamında 140 İşçi Alınacak

Bitlis'te Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında, Orman İşletme Müdürlüğü ile ilçelerdeki orman işletme şefliklerine 140 kişinin alınacağı bildirildi.

Bitlis Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Alaattin Aslan, yaptığı yazılı açıklamada, Bitlis Orman İşletme Müdürlüğü ile yaptıkları protokol kapsamında, alınacak olan 140 kişinin 6 ay çalıştırılacağını bildirdi.

Başvuruların 9 Nisan'da sona ereceğini ve müracaatta bulunacak kişilerin, ikamet ettikleri yerde başvuru yapabileceğini kaydeden Aslan, açıklamasında şunlara yer verdi:

''TYÇP çerçevesinde, Bitlis Orman İşletme Müdürlüğü'ne 40, Tatvan Orman İşletme Şefliğine 40, Ahlat'ta 20, Adilcevaz'da 20, Hizan'da ise 20 olmak üzere toplam 140 kişi alınacak. İşe alınacaklar, kentte halkın istifade edebileceği yeşil alan ve park oluşturma, dikilecek olan fidanları yetiştirme, ağaçlandırma ve rehabilitasyon işlerinde, okul cami, mezarlık ve resmi kurum bahçelerinin yeşillendirmesinde çalıştırılacak. Bu kişilere asgari ücret ödenerek 6 ay boyunca sigortaları yatırılacak. Bu alımlar için başvurular 9 Nisan'da sona erecek.' '