Bigadiç'te Okullar Halkın Kullanımına Açılıyor

Bigadiç Belediyesi, "Okullar Hayat Olsun Projesi" kapsamında ilçe merkezinde bulunan okulları vatandaşların kullanabileceği sosyal mekanlar haline getirecek.

Bigadiç'te Okullar Halkın Kullanımına Açılıyor
Proje kapsamında okullar, hafta sonları ve yaz tatillerinde halkın kullanıma açılacak. Projenin uygulanması için protokol imzalandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğiyle hazırlanan 'Okullar Hayat Olsun Projesi ', Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde hayata geçiriliyor. Bugüne kadar okullara katkı sağlayan, okulların eksikliklerini gideren Bigadiç Belediyesi, şimdi de okulları yaşam boyu öğrenme merkezi haline getirecek. Bigadiç Kaymakamı Süleyman Yıldırım, Belediye Başkanı Mustafa Göksel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Özenci ve Orman İşletme Müdürü Gürsel Şentürk'ün katıldığı bir törende protokol imzalandı. Kaymakamlık binasındaki törende konuşan Kaymakam Yıldırım, ilgili bakanlıklar ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında hazırlanan protokolü Bigadiç 'te uygulamaya geçirdiklerini söyledi.

Proje kapsamında okulların eğitim öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında halkın kullanımına açılacağını belirten Kaymakam Yıldırım, “Okulların derslikleri, kütüphaneleri, bilgi teknolojisi sınıfları, çok amaçlı salonları, konferans ve spor salonları, bahçeleri mahallelinin ve çevrenin hizmetine açılıyor. Okulların sadece çocuklar için değil, yetişkinler için de hayat boyu öğrenme merkezi, eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkan veren, yaşayan güvenli alanlar haline dönüştürülmesi amaçlanıyor.” dedi.

Belediye Başkanı Göksel ise hayata geçirdikleri çalışmalarda kaymakamlık başta olmak üzere kamu kurumlarıyla koordinasyon içinde olduklarını belirterek, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 'nün de en önemli proje ortaklarından biri olduğunu söyledi.

Proje kapsamında Bigadiç Belediyesi ve İskele Belediyesi tarafından uygulanacak peyzaj projelerine gerekli ağaç ve bitki örtüsü temini, Bigadiç Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ücretsiz sağlanacak.