Beydağ'da Birleştirilmiş Sınıflar Yarıştı

İzmir Beydağ'da, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yapılan birleştirilmiş sınıflararası bilgi yarışmasını Erikli İlköğretim Okulu kazandı.

Beydağ'da Birleştirilmiş Sınıflar Yarıştı
Atatürk YİBO'da bu yıl üçüncüsü düzenlenen birleştirilmiş sınıflı köy ilköğretim okullarıarası bilgi yarışması, 13 okulun katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Genel Kültür alanlarından 20 sorunun sorulduğu yarışmayı, 18 doğru cevap veren Erikli İlköğretim Okulu birinci tamamladı. 17 doğru cevap veren üç okul arasında yedek sorularla yapılan yarışma sonucunda, Kurudereova İlköğretim Okulu ikinci, Adagüre İlköğretim Okulu üçüncü, Halıköy İlköğretim Okulu ise dördüncü oldu.

Beydağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Fayık Altunbaş, ödül töreninde yaptığı konuşmada, çok keyifli bir yarışma olduğunu belirterek, asıl amaçlarının okulları yarıştırmaktan ziyade onların sosyalleşmelerini sağlamak olduğunu belirtti.

Altunbaş, “Öğrencilerin birbirleriyle kaynaşması için bu tür etkinlikler çok önemli. Bilgi yarışmalarıyla öğrencilerin sosyal aktiveleri sağlanıyor. Yarışma, köy okullarındaki öğrencilerin sosyal gelişimlerini sağlamak, öğrencilerarası rekabeti hızlandırarak, okullar arasında kaynaşma sağlamak amacıyla düzenlendi" dedi.