Basın Konseyinden Başkan Özcan'a Ziyaret

Mersin Basın Konseyi, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı ziyaret etti.

Basın Konseyinden Başkan Özcan'a Ziyaret
İlk ziyaretlerini Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'na gerçekleştirdiklerini ifade eden Mersin Basın Konseyi üyeleri, öncelikli amaçlarının Mersinli gazetecilere yaraşır bir basın merkezi kurulması ve Mersin basınının daha iyi noktalara gelmesi için çalışmalar yapmak olduğunu ifade ettiler.

Mersin'de görev yapan gazetecilerin yıllardır geniş kapsamlı bir basın merkezi sorunu yaşadıklarını kaydeden konsey üyeleri, “Bilhassa Akdeniz Oyunları yaklaşmakta iken, yurt içi ve yurt dışından gelecek olan basın mensuplarının ihtiyaçlarına cevap verecek bir basın merkezinin kurulmasına şiddetle ve acil olarak ihtiyaç vardır. Basın merkezinin yapılacağı yer ve inşaatı konusunda, kentimizi idare eden yöneticilerimizle istişarelerde bulunuyoruz. Akdeniz Oyunları'na 1 yıl kala, basın merkezi konusunda biran önce adım atmamız gerektiği görüşündeyiz” dediler.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nden ayrı bir oluşum içerisinde olmadıklarını da özellikle vurgulayan konsey üyeleri, “Tam tersine Mersin Gazeteciler Cemiyeti içerisinde, basının ve gerçek anlamda basın çalışanlarının hak ettikleri koşullara kavuşmaları için önerilerimiz, girişimlerimiz ve çalışmalarımız olacaktır ve bu çalışmaları Mersin Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu ile paylaşacağız” ifadelerini kullandılar.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Özcan, “Mersin basınının büyük ölçüde tek bir çatı altında görünüyor olması beni ziyadesiyle memnun etmektedir. Sizlerinde Mersin Basın Konseyi adı altında, meslektaşlarınız için verdiğiniz çabaları takdir ediyorum” dedi.

Mersinli basın mensupları için bir basın merkezi kurulması fikrine kendisinin de daima sıcak baktığını kaydeden Özcan, şöyle konuştu; “Size içerisinde konferans salonu, toplantı salonu, bilgi-işlem merkezi ve restorant gibi üniteleri barındıracak 7-8 dönümlük bir yer lazım. Ancak Büyükşehir Belediyesi'nin elinde böyle bir arsa yok. Şu an konsey olarak düşündüğünüz arsaların size devri konusunda yasal sorumluluk ve yetki tamamen Spor Bakanlığı'nın uhdesinde. Arsa problemini hallettiğiniz takdirde, inşaatın başlaması ve bitirilmesi konusunda Büyükşehir Belediyesi olarak yasal prosedürler içerisinde üzerimize düşeni yaparız. "