Bakan Günay, Derinkuyu İlçesi İle Kaymaklı Beldesindeki Tarihi ve Turistik Merkezleri Gezdi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Derinkuyu ilçesi ile merkeze bağlı Kaymaklı beldesindeki tarihi ve turistik merkezlerde inceleme yaptı, yetkililerden bilgi aldı.

Ürgüp'te düzenlenen ''Kapadokya'da Turizmin Bugünü ve Geleceği'' konulu çalıştaya katılmak üzere Nevşehir'e gelen Bakan Günay, Derinkuyu'da Üzümlü Kilise olarak bilinen tarihi Aziz Theodoros Trion Kilisesi'nde incelemelerde bulundu.

Bakan Günay'a incelemeleri sırasında, Derinkuyu Kaymakamı Mithat Cem Kutluca ile Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı eşlik etti.

Daha sonra Kaymaklı beldesine geçen Günay, buradaki Kaymaklı Yeraltı Şehri çevresini gezdi. Vatandaşlarla selamlaşan Günay'a, yeraltı şehri ve beldedeki diğer tarihi mekanlar hakkında Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma bilgi verdi.

Bakan Günay, daha sonra Cuma namazını kılmak üzere merkeze bağlı Göre beldesindeki Alçıyazı Camisi'ne geldi. Günay'ı ilçede Vali Abdurrahman Savaş, Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktür ve Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve AK Parti İl Başkanı Kazım Sunar karşıladı .