Avukatlar, Protokol İle Yemekte Buluştu

Sivas'taki avukatlar, 5 Nisan Avukatlar Günü vesilesiyle düzenlenen yemekte il protokolü ile buluştu.

Avukatlar, Protokol İle Yemekte Buluştu
Bir restoranda verilen yemeğe, Sivas Valisi Ali Kolat, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Baro Başkanı Sinan Ata, Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hazar Turan Alim katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Baro Başkanı Sinan Ata, yemeğe katılanlara teşekkür ederek, "Avukatlık Yasası'nın birinci maddesine göre yargının kurucu unsuru olan avukatlar bağımsız savunmayı temsil eder. Avukatsavunmayı yerine getirirken özgür ve bağımsız olmalıdır. Bağımsızlık avukatlık mesleğinin karakteridir. Onun için avukatlık bir serbest meslektir" dedi.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de, Sivas'ta yapılacak olan yeni Baro Binası hakkında bilgiler vererek, "Baromuzun 4 ay kadar önce belediyemizden bir talepleri oldu. Hazineye ait bir arsanın yerini beğenmişler orayla ilgili bir imar değişikliği yapmak gerekiyordu. Adliyenin arkasında bir arsaydı. Tabi hem eski başsavcımızın hem şimdiki başsavcımızın döneminde adliyeyle ilgili arkasındaki yeşil alanın çevrilmesi, yollarının alt yapısının yapılması gibi adliye camiasına bir takım katkıları Sivas Belediyesiolarak yapmaya gayret gösteriyoruz. Sivas'ta yapılacak olan baro resmi bina ve sosyal tesis bu alan 8 bin metre karelik hazine arazisi planı değiştirilerek meclisten geçti. Valilik tarafından onaylandıktan sonra bir aylık askı süresinden sonra inşallah devletimiz tarafından baromuza tahsis edildiği taktirde geri kalanını sayın vekilimizle hallederler" ifadelerini kullandı.

AK Parti Sivas Milletvekili Avukat Hilmi Bilgin ise, meclis gündeminde olan Arabuluculuk Yasa Tasarısı hakkında bilgiler verdi

Programın sonunda, Sivas Barosu'na yeni katılan avukatlara sertifikaları verildi.