ASİMDER Avrupa'da Lobi Çalışmalarını Başlattı

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı Göksel Gülbey, lobi çalışmalarını başlatmak için Avrupa'da bazı sivil toplum kuruluşları ile görüşmelerde bulunduğunu açıkladı.

ASİMDER Avrupa'da Lobi Çalışmalarını Başlattı
Göksel Gülbey, beraberinde dernek yönetimi kurulu üyesi Cem Erdem Şimşek İsviçre, Almanya, Hollanda ve Belçika ülkelerinde bulunan sivil toplum kuruluşları ile birtakım görüşmelerde bulunarak, Ermeni diasporasının Avrupa'da yaptığı asılsız iddialara yönelik çalışmalar başlattı. Başkan Gülbey'e ASİMDER'in Avrupa Temsilcisi Orhan Aras da eşlik etti.

Avrupa dönüşünde bir açıklama yaban ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey, Avrupa'daki Ermeni diasporasının 2015 yılının Ermeni yılı ilan ettiğini, söz konusu yıla kadar Türkiye'ye asılsız iddialarını kabul ettirmek amacı birtakım yalan çalışmaları başlattıklarını anımsatarak, kendilerinin de dernek olarak bu kapsamda, Avrupa'da Türk lobisini oluşturulması için çalışmalar başlatmak amacı ile buradaki birtakım sivil toplum örgütleri ile görüşmeler yaptığını söyledi.

Türkiye'nin bugüne kadar bu asılsız iddialar karşısında kendi lobisini oluşturmamasını büyük bir eksiklik olarak gördüğünü ifade eden Gülbey konuşmasına şöyle devam etti: "Biz de dernek olarak bu eksikli giderme cabası ile Avrupa'da Türk lobisini oluşturmak ve bu yalan iddiaların karşısında daha teşkilatlı ve kapsamlı faaliyetler yürütmek amacı ile ilk adımı attık. Yıl sonuna kadar Avrupa Türk lobisini oluşumunu tamamlamak hedefindeyiz. Burada devletimizden beklentimiz, Türkiye Diaspora Müsteşarlığı kurularak aktif hale geçirilmesidir" dedi.

Gülbey, yaptığı açıklamanın ardından yapılan görüşmeler ve çalışmalar ile ilgili fotoğrafları salyt gösterisi ile basına tanıttı .