AKVADER , AB Programından 100 Bin Euroluk Hibe Desteği Aldı

Batman'ın Gercüş ilçesinde 2005 yılından beri faaliyet gösteren Aktif Vatandaşlık Derneği (AKVADER), yeni bir projeye daha imza attı.

AKVADER , AB Programından 100 Bin Euroluk Hibe Desteği Aldı
AKVADER ve merkezi İzmir'de bulunan Eğitim ve Gençlik Çalışmaları Enstitüsü Derneği, Avrupa Birliği ve Merkezi Finans ve İhale Birimi (MFİB) tarafından desteklenen 'Türkiye'nin Az Gelişmiş Bölgelerindeki Kadınların ve Kadın STK'larının Güçlendirilmesi Hibe Programı' kapsamında yaklaşık 100 bin euroluk hibe desteği almayı başardı. Proje Koordinatörü Abdulbaki Halitoğlu, proje kapsamında yapılacak faaliyetlere ilişkin olarak Gercüş'te 'Gercüş Eşitlik Merkezi' isimli bir merkezin kurulacağını söyledi.

Halitoğlu, ilçede bulunan tüm kamu kurumlarının proje kapsamında istihdam edilecek Türkçe ve Kürtçe konuşabilen 3 rehber kadına kamu kurumlarında yürütülen iş ve işlemlere ilişkin eğitimler verileceğini belirterek, "Daha sonra rehber kadınlar, kendilerine müracaat edecek yaşlı, okuma yazma bilmeyen veya yardıma ihtiyacı olan kadınların kamu kurumlarındaki işlemlerinin sonuçlandırılması için birebir rehberlik ve destek faaliyeti yürütecek. Böylece Türkçe konuşamayan ve okuma yazması olmayan tüm kadınlar dakamu hizmetlerinden yararlanacak" dedi

Gercüş Eşitlik Merkezi binasının Kaymakamlık tarafından tahsis edildiğini aktaran Halitoğlu, iki ay içinde binanın bakım onarım çalışmalarının biteceğini ve merkezin Haziran ayından itibaren fiilen hizmet vermeye başlayacağını ifade etti.