Akçakoca Belediye Başkanı Albayrak:

Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, iktisadi işletmenin kurulduğunu söyledi.

Akçakoca Belediye Başkanı Albayrak:
Başkan Fikret Albayrak, belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Albayrak, Çınar Caddesi üzerinde baskı beton yapılacak güzergahın parası çıktığını belirterek “İhalesi onaylandı. Festival tarihine kadar tamamlanacağını umut ediyorum. Daha öncede söylemiştim bazı itirazlar elde olmayan gecikmelere neden oluyor. Vatandaşımızdan biraz daha sabır etmesini bekliyorum. Bu gün baskı beton dökmeye hazırız. Kamu İhale Kurumuna yapılan itirazlardan yurt binasında bile 15 aylık bir gecikme yaşandı. Doğal gaz alt yapısının tamamlandığı Hacı Yusuflar, Çelebi Konutları,ve Akevler ile Erdemirler Sitesi yolları kilit parke yapıldı. Doğalgaz çalışması tamamlanan her yer yapılmaktadır” dedi.

KATLI OTOPARK
Katlı otoparkın tam anlamıyla hizmet vermeğe başladığını belirten Albayrak “24 saat hizmet verecek olan katlı otoparkta devamlı kullanımda bulunacaklar isterlerse aylık 30 lira olan kartlardan alarak abone olabilecekler. Kameralı sistemle tüm bölümler izlenecek. Otoparkın günlük saat ücretleri ve şehir içi parkların fiyatlamaları ile ilgili düzenlemeler yeniden yapılıyor” diye konuştu.

İKTİSADİ İŞLETME KURULDU
Albayrak, Akçakoca Belediyesi yapısı içinde yeni kurulan iktisadi iletmenin çalışmalarına başladığını, Destek Hizmetlerine bağlı olarak çalışacak işletmenin tüm gelir getiren ünitelerin bu işletme içinde toplanacağını belirtildi.

GEÇİCİ İŞÇİ ALIMI
Başkan Albayrak, ”İş-Kur ile karşılıklı olarak yaptığımız bir çalışma ile 15 mevsimlik işçi alımını gerçekleştirdik. 16 Nisanda işe başlayacaklar. Park Bahçeler ve Temizlik Müdürlüğü hizmetlerinde görev yapacaklar. İşe alımlar İş-Kur'a yapılan müracaatlar noter huzurunda yapılan çekilişle gerçekleştirildi.

Belediyeler torba yasasının yürürlüğe girmesiyle 3 yıl hiçbir şekilde taşeron üzerinden dahi işçi alamayacaktır” şeklinde konuştu.

SOKAK KÖPEKLERİ
Albayrak sokak köpekleri noktasında ise “Bu konuda hiçbir belediye tek başına bir çözüm üretemez. Barınak yaptık. Yığılma yaşadık. Çevre yerleşim merkezlerinden ve köylerden her gün yeni taşımalar oldu. Onarım nedeniyle geçici olarak kapatıldı. Düzce'ye gönderdik. Ama Düzce de aynı sıkıntı. Aylık maliyeti çok yüksek. Devlet bir projelendirme yaparsa ülke genelindeki bu sorun ancak öyle aşılır. Bu konuda bilinçlendirme çalışması çok önemli” diye konuştu.

Sivil Toplum Kuruluşları ile organize çalışmalar yapmak istediklerini belirten Albayrak, “Derneklerimiz projelerini getirdikleri taktirde Akçakoca yararına olanları destekliyoruz. Bunun güzel örnekleri var. Tüm derneklerin bina sorunu var. Onlar içinde bir çözüm çalışması gündemde” dedi.