AK Parti İlçe Başkanı Akşit Açıklaması

AK Parti İlçe Başkanı Bahattin Akşit, Gazipaşa Havaalanı ve Yat Limanı ile bölge turizminin gelişeceğini ve istihdamın artacağını bildirdi.

Akşit, yaptığı açıklamada, Gazipaşa Havaalanı'na Boeing 737-800 tipi uçakların inmeye başladığını ve havaalanının önünde bir engel kalmadığını kaydetti.

Yat limanında ise çalışmaların hızla ilerlediğini belirten Akşit, ''Yat Limanı işini yapan firma ile görüştüm. İki ay içinde tüm makineleriyle limanda çalışma yapacaklar ve kısa sürede çalışmalarını bitirecekler. Gazipaşa Havaalanı ve Yat Limanı ile bölge turizmi gelişecek ve istihdam artacak'' dedi.

Gazipaşa'da enerji altyapı çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Akşit, sanayi sitesi girişinden Ekmel Mahallesi'ne kadarki bölümde duble yol yapımının sürdüğünü kaydetti.

Akşit, ''Burada 6 şeritli yol olacak. Sanayi girişinden Ekmel Mahallesi'ne kadar enerji nakil hatları da yer altına alınacak. Bu iş için 5 milyon lira ödenek ayrıldı'' diye konuştu.

Gazipaşa'da yapılan enerji yatırımları ile elektrik kesintilerinin azaldığına dikkati çeken Bahattin Akşit, ilçede 12 köyün enerji nakil hatlarında ise bakım ve onarım çalışması için ihale yapılacağını vurguladı.

Başkan Akşit, 2014 yılı yerel seçimleriyle ilgili de çalışmalara başladıklarını açıkladı.